Вулицю біля Винниківського госпіталю зробили безбар'єрною

photo_2024-02-09_12-14-33_1
фото Офісу Львівської громади у місті Винник

У Винниках на вул. Івасюка, яка розташована біля госпіталю ветеранів війни та репресованих, зробили ремонт: частину тротуару облаштували відповідно до норм із доступності, а також зробили пониження на переходах та громадських зупинках.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що роботи виконали на замовлення Личаківської райадміністрації. Водночас визначити місця, де є найбільше потреба в доступності, допомогли в Офісі Львівської громади у Винниках.

«Ця вулиця веде від госпіталю до центру міста, тож нею щодня користуються поранені військові, їхні родичі, відвідувачі, серед яких чимало маломобільних людей. Щоб потрапити до найближчих магазинів, пацієнтам госпіталю доводилося пересуватися непридатним для коліс тротуаром, переїжджати бордюри. Це складно було робити з супроводом, а самотужки – неможливо», - зауважили в департаменті міської агломерації ЛМР.

фото Офісу Львівської громади у місті Винники

Довідка

За інформацією ЛМР, у 2023 році у Львівській громаді понизили загалом 1237 тротуарів біля пішохідних переходів та заїздів-виїздів на магістральних вулицях. Найбільше таких понижень провели у Шевченківському районі міста.

Раніше також у Рясне-Руському облаштовували пандус, який веде до Офісу громади та амбулаторії.

Нагадуємо, що ІА Дивись.іnfo започаткувала проєкт «Тест на (НЕ)доступність», в межах якого перевіряє, наскільки деякі території міста є пристосованими для людей маломобільних груп населення. Про те, чи інклюзивний простір біля Залізничного вокзалу у Львові  читайте та дивіться тут.

Інші випуски «Тест на (НЕ)доступність»:

Крім того, ми підсумували, чи стали львівські вулиці доступнішими у 2023 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: