У Львові за грантові кошти збудують заклад опіки для літніх людей

IMG_3491-630x420
Ілюстративне фото. Джерело: архів ІА Дивись.info

У Львові на вулиці Миколайчука зведуть заклад для літніх людей. Він має стати частиною реабілітаційного центру «НЕЗЛАМНІ». На будівництво хочуть залучити кошти партнерів.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

На засіданні сесії напередодні депутати проголосували за дозвіл Першому медичному об’єднанню Львова розробити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Миколайчука. Це орієнтовно 1,8 га.

Візуалізація: Любомир Зубач/Facebook

«Наші львівські лікарі кажуть: з початком збройної агресії кількість літніх людей, які не можуть обійтися без сторонньої допомоги, побільшала в рази. А тому потреба в таких закладах опіки є безумовною - місця для всіх катастрофічно бракує. Утім мова не тільки про місця, а й про умови та підходи. Фактично, ми говоримо про гідну старість не в ізоляції десь далеко від решти світу», — зазначив посадовець.

Окрім цього, місце для такого закладу обрали не випадково – поруч заплановано парк, є відповідна медична інфраструктура, житло для реабілітованих, яке перебуває на стадії будівництва, школа, садок, житловий масив.

Яким буде цей заклад

Його хочуть збудувати за зразком геронтологічного центру при каннській лікарні Simone Veil, який відкрили у грудні торік.

Зубач каже, що йдеться про три будівлі-блоки, поєднані між собою. Вони будуть енергоефективними.

«Самі будівлі центру прості в архітектурі. Але на дахах, окрім сонячних батарей, облаштували тераси із великою кількістю зелені та меблями. Все для того, щоб літні люди могли тут відпочивати і проводити час. Але не лише тут. Кожен блок до того ж спроєктовано так, що він має закриті подвір’я – цей простір лише для мешканців геронтологічного центру. Тут вони можуть теж без перешкод проводити дозвілля», — зазначив він.

Зубач додав, що на будівництво закладу для літніх людей, ймовірно, оголосять архітектурний конкурс.

Нагадуємо, у Львові вибудовують центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів російських окупантів. На розбудову такого центру у Львові уряд Фландрії (Королівство Бельгія) передає 1,5 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: