У театрі Заньковецької у Львові відбудеться благодійний показ вистави «Земля»

У п’ятницю, 16 лютого, на великій сцені Національного театру імені Марії Заньковецької відбудеться благодійний показ вистави «Земля» за повістю Ольги Кобилянської. Виручені кошти спрямують на закупівлю дронів для львівської бригади.

Про це ІА Дивись.іnfo повідомили в пресслужбі театру.

Там розповіли, що усі кошти з продажу квитків відправлять через Благодійний Фонд «Мистецька варта» для закупівлі FPV-дронів для 24 Окремої механізованої бригади імені Короля Данила. Підрозділ львівської бригади зараз базується та виконує бойові завдання в Донецькій області.   

«Земля» – резонансна постановка головного режисера театру Давида Петросяна, що стала його дебютною роботою у Львові. У театрі зазначають, що, за відгуками глядачів і критиків, вистава стала поворотною в новому етапі розвитку театру імені Марії Заньковецької після оновлення керівництва.

Сюжет вистави «Земля» торкається суспільних актуальних тем – відповідальності та конфлікту поколінь, які відчувають, плекають чи руйнують зв’язок із рідною землею.

«Крізь призму однієї родини вистава акцентує на духовній прірві між батьками та дітьми. Сумніви між братами: чи варто захищати Землю, чи позбутись залежності від неї. Про сліпоту батьків до своїх дітей, що призводить до ненависті. Про любов та народження, що завжди виникають на Землі, скільки б вона не зазнала страждань», – розповів режисер про концепцію постановки.

Фото з вистави – Руслан Литвин
Фото з вистави – Руслан Литвин

Серед акторського складу вистави: заслужений артист України Андрій Козак (Батько), народна артистка Любов Боровська (Мати), Володимир Пантєлєєв (Михайло), Оксана Козакевич (Анна), Ярослав Дерпак (Сава), Діана Каландарішвілі (Рахіра).

Квитки на благодійний показ вистави «Земля» за посиланням тут.

Довідка

Давид Петросян – український режисер, сценограф й автор музичного оформлення. За свою творчу діяльність він знаний постановками на сценах столиці – Національного театру імені Івана Франка та Київського академічного театру на Подолі.

Серед вистав у його режисурі – «Буна» В. Маковій, «Кассандра» Лесі Українки, «Крум» Х. Левіна, «Візит старої дами» Ф. Дюрренматта, «Цар Едіп» Софокла, «Процес» Ф. Кафки та ін.

Читайте також Що подивитися у львівських театрах: перелік вистав на лютий

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: