Великобританія надасть Україні боєприпасів на понад $300 млн

651c4a73851c8

Уряд Великої Британії вирішив для збільшення артилерійських резервів Збройних сил України витратити протягом наступного року на закупівлю та активізацію ланцюжків поставок для виробництва снарядів 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США).

Про це йдеться на сайті британського уряду.

У заяві зазначається, що новий пакет фінансування поповнить запаси артилерійських боєприпасів України, які "є критично важливими для ведення війни".

"Сьогоднішнє оголошення про 245 мільйонів фунтів стерлінгів відбувається рівно через два роки після того, як Путін розпочав своє незаконне повномасштабне вторгнення в Україну – артилерія виявилася критичною для успіхів України на полі бою, постійно завдаючи шкоди російським силам та не даючи їм здійснити значні прориви", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що Україна була особливо відзначена завдяки високоефективному використанню своєї артилерії для ведення контрбатарейного вогню – використовуючи безпілотники та радіолокаційні системи, надані Великою Британією, для швидкого визначення місць розташування російської артилерії та завдання швидкого вогню у відповідь для її знищення.

В уряді Британії також нагадали, що в оновленому звіті до парламенту в четвер міністр оборони Грант Шаппс підтвердив поставку додаткових 200 протитанкових ракет Brimstone до ЗСУ, в результаті чого загальна кількість наданих Україні зразків перевищила 1300 одиниць.

Зазначимо, що українські захисники відчувають дефіцит артилерійських снарядів, що прямо впливає на ситуацію на фронті. Зокрема, нещодавно Силам оборони довелося відступити з Авдіївки на тлі дуже складної ситуації навколо міста.

Нагадаємо, Британія першою підписала двосторонню безпекову угоду з Україною у розвиток декларації G7 про "гарантії безпеки".

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак під час візиту до Києва 12 січня оголосив про виділення найбільшого від початку війни пакету оборонної допомоги Україні від Великобританії – на £2,5 млрд ($3,1785 млрд). Загалом Сполучене Королівство надало допомоги Україні більше ніж на £12 млрд ($15,2568 млрд), додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: