Окупанти влаштували тактичну несподіванку в районі Авдіївки - американські аналітики

b8cf4385c7d4981abdc53d759fa058aa
Фото: Getty Images

На думку експертів ISW, протягом останніх тижнів, після захоплення Авдіївки, російські війська покращили свої тактичні можливості.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

8 березня український військовий оглядач Костянтин Машовець опублікував звіт про спроби Росії захопити Авдіївку, в якій заявив, що російські війська змогли тактично перегрупуватися та перемістити тактичний фокус своїх наступальних операцій з півночі Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки на території поблизу північно-східної Авдіївки.

Експерт Машовець заявив, що окупанти здійснили перегрупування, не даючи українським військам повною мірою усвідомити це.

Звіт Машовця свідчить про те, що російські війська просунулися в цьому районі влаштувавши певну тактичну несподіванку.

Таким чином, заслуговує на увагу здатність російських військ досягти елементів тактичної несподіванки в такому операційному середовищі практично без маскування. 

Американські аналітики не спостерігали інших останніх помітних інцидентів, коли російські сили досягали або використовували тактичну несподіванку. 

Повідомляється, що російська здатність зробити це поблизу Авдіївки не обов’язково вказує на більш широкий російський потенціал. Російські війська продемонстрували обмежені адаптації на тактичному рівні на певних ділянках фронту, але постійні тактичні провали Росії по всій території України свідчать про те, що російське військове командування не засвоїло та не поширило всі можливі тактичні адаптації серед усіх різноманітних угруповань російських сил, що діють в Україні.

Нагадаємо, що Росія захопила Авдіївку 17 лютого. 

Читайте також: На захід від Авдіївки в України «напрочуд слабка» лінія оборони - New York Times

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: