У Львові презентують фільм про Остапа Лозинського та Олексу Новаківського

15 березня у Львівському скансені відбудеться прем’єра фільму «Дружні розмови про життя, мистецтво та призначення. Остап Лозинський vs Олекса Новаківський» з нагоди дня народження Олекси Новаківського.

Про це ІА Дивись.info повідомили в музеї.

Творці фільму зазначають, що така стрічка народилася в пам'ять про трьох пристрасних майстрів своєї справи закоханих в українське мистецтво як частку європейського.

«Олекса Новаківський, Остап і Тарас Лозинський сіяли зерна української культурної ідентичності як рівного співтворця європейського мистецтва і ростили дерево життя і духу як частину вітальності культурної столиці України», - кажуть творці кіно.

Так, в основу лягли матеріали запису кураторської екскурсії Остапа Лозинського, яка відбулась в рамках виставки галереї «НЮ АРТ» «Маляр-дивак. Олекса Новаківський та його школа» навесні 2018 року. Доповнює фільм запис останнього інтерв’ю Тараса Лозинського для проєкту «Новаківський space». Крім того, у фільмі використані уривки з проєкту озвучення повісті «Розмахом могутніх крил» такими відомими українцями як правозахисник та екс віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, дипломат і громадський діяч Данило Лубківський.

Ініціаторка проєкту: Дзвенислава Новаківська, правнучка Олекси Новаківського, засновниця проєкту Новаківський space, коуч лідерів змін та їх команд. Спеціальний гість на подію - Діана Клочко, заслужена працівниця культури, мистецтвознавця, лекторка, есеїстка. Членкиня ПЕН Україна і української секції АІСА

Вхід на показ фільму - вільний.


До речі, ІА Дивись.іnfo кожної п'ятниці складає добірку цікавих подій, які можна відвідати у Львові. Так, куди піти з 9 по 16 березня - перелік культурних подій. Зокрема, сьогодні, 12 березня о 19:00 год у Дзизі на вулиці Вірменській, 35 відбудуться поетичні читання «Відлига», де усі виручені з продажу квитків кошти організатори передадуть на потреби Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: