Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Данія
Фото ілюстративне: з відкритих джерел.

Данія оголосила про 16-й пакет військової допомоги Україні на загальну суму 2,3 мільярда данських крон (або 337 мільйонів доларів).

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Що передбачає новий пакет військової допомоги

За інформацією міністерства, до нового пакету допомоги входять: артилерійських систем CAESAR, самохідних 120-мм мінометів та 155-мм боєприпасів. 

«Я вдячний Міністру оборони Данії Трольсу Лунду Поульсену та народу Данії за значний пакет військової допомоги та посилення оборонних спроможностей України», – сказав Міністр оборони України Рустем Умєров.

Данія фінансує спільно з Францією передачу установок CAESAR та спільно з Естонією та Чехією – 155-мм артилерійських снарядів.

Політичні відносини Данії та України

23 лютого Україна та Данія підписали двосторонню безпекову угоду, яка передбачає довгострокову військову допомогу та підтримку за фундаментальними напрямками.

Згідно із безпековою угодою, йдеться про підтримку щонайменше на 1,8 мільярда євро 2024 року.

Документ також підтверджує підтримку членства України в ЄС і НАТО, шляху реформ, співробітництва в галузі оборонної промисловості, у сфері розвідки, кібербезпеки, відновлення України, питання санкцій та притягнення агресора до відповідальності.

Глава України подякував Данії за всебічну допомогу Україні, зокрема, згадав заяву уряду Данії про передачу перших винищувачів F-16, які Україна має отримати влітку цього року.

Крім того, напередодні підписання угоди Данія оголосила про черговий, 15-ий пакет оборонної безпеки для України на 1,7 мільярда данських крон (близько 228 мільйонів євро). Ці кошти спрямують на боєприпаси для артилерії та протиповітряної оборони, безпілотники й допомогу в розмінуванні, повідомляє оборонне відомство країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: