У Львові визначили понад 70 локацій для паркування самокатів

У Львові бабуся торгує з електросамокату
Фото: blacklist_of_lviv

У Львові затвердили перелік місць для паркування електросамокатів. Ідеться про 79 локацій. Більшість з них — у центрі міста.

Таке рішення ухвалили під час пленарного засідання міської ради у четвер, 28 березня.

«Затвердили перелік місць для вивантаження та паркування електросамокатів у Львові. Операторів прокату електросамокатів – «Е – Вінгс» та «Болт». Також відповідні районні адміністрації мають ознакувати ці місця», — прокоментував Олег Забарило, який очолює міський департамент мобільності та вуличної інфраструктури.

Оператори прокатних станцій мають укласти відповідні угоди з управлінням комунальної власності та сплачувати до міського бюджету кошти за оренду цих місць.

Зі слів Забарила, торік місто та оператори послуг прокату електросамокатів у Львові підписали Меморандум про співпрацю. Документ затверджений рішенням виконкому.

«Він врегульовує багато питань, що стосуються діяльності з прокату електросамокатів. Це є і обмеження швидкості, і визначення локацій для розвантаження, і інші як рекомендаційні, так і обов’язкові норми, яких мають дотримуватися оператори послуг прокату електросамокатів», — нагадав посадовець.

До слова, з березня 2023 року в Україні самокати та моноколеса вважаються транспортними засобами.

Більше про це — у статті ІА Дивись.info: «"З'їдьте з тротуару", або Коли у Львові врегулюють питання з електросамокатами».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: