У Львівській області звільнили водія приміського автобуса, бо він блокував роботу е-квитка

Страйк Автобус (22)
ілюстративне фото, архів ІА Дивись.info

Водій одного з приміських маршрутів накрив валідатор стороннім предметом, щоб пасажири не змогли скористатися е-квитком. Тепер його звільнили з роботи.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної державної адміністрації.

Там розповіли, що такі дії водія вдалося дізнатися з відеоролику, який днями надійшов на адресу департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА.

«Як тільки департамент отримав повідомлення про порушення, нами негайно була проведена робота з автотранспортним підприємством. За грубе порушення трудової дисципліни керівництво автотранспортного підприємства ухвалило рішення щодо звільнення водія цього приміського автобусного маршруту. Питання вирішили протягом години з моменту отримання інформації», – зазначає директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Крім того, департамент зобов’язав перевізника надати пояснення, вжити відповідних заходів реагування та провести додаткові інструктажі з усіма водіями підприємства щодо неухильного дотримання Правил перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

У ЛОВА, закликають мешканців області, у разі виявлення фактів порушення перевізниками розкладу чи схеми руху звернутися до департаменту для прийняття управлінських рішень та унеможливлення надалі таких порушень. Так, зареєструвати звернення можна за коротким номером «Гарячої лінії області» – 1684, або номером «Урядової гарячої лінії» – 1545.


Раніше ми повідомляли, що у Львівській області в квіті продовжить діяти знижка на оплату в громадському транспорті.

Як працює е-квиток на Львівщині

30 листопада 2023 року на всіх приміських та міжміських автобусних маршрутах у Львівській області запровадили безготівковий розрахунок.

Як працює безготівкова оплата:

  • При вході в автобус пасажиру достатньо прикласти банківську картку або будь-який пристрій з функцією NFC (смартфон, розумний годинник та ін.) до валідатора (пристрій для безготівкової форми оплати).
  • Тоді система реєструє початкову точку маршруту «Сheck-In».
  • При виході пасажир знову прикладає картку до валідатора та фіксує завершення поїздки «Сheсk-Out».
  • Система автоматично обраховує відстань та кількість зупинок, які пасажир проїхав.
  • Після цього знімаються кошти за проїзд.

Крім того, якщо реєстрація відсутня (повторного прикладання картки) під час виходу з транспорту («Сheсk-Out»), система зніме з особистого банківського рахунку суму вартості проїзду, еквівалентну вартості кінцевої зупинки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: