Уповноважений з питань доступності: хто обійме нову посаду міської ради Львова

Ірина Маруняк
Ірина Маруняк/архів ІА Дивись.info

Радниця міського голови Львова Ірина Маруняк тепер стала уповноваженою з питань доступності. Рішення про запровадження нової посади у відомстві ухвалили під час сесії 28 березня.

Це офіційно підтвердили 10 квітня під час апаратної наради.

«Це людина в статусі як мій заступник, що буде відповідати за конкретні напрямки. Ірина Михайлівна на цьому тижні розпочала свою роботу як спеціальний уповноважений міської ради з питань доступності. Дуже важливо, що на цій посаді є людина, яка глибоко в темі безбар’єрності. Активно працювала в цьому напрямку як радник», — цитує пресслужба мера Андрія Садового.

Нагадаємо, Ірина Маруняк довгий час обіймала посаду заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, а відтак перейшла на посаду радника міського голови Львова і продовжує працювати у виконавчому комітеті. На сесії 28 березня депутати проголосували за впровадження кількох нових пасад у міській раді, поміж яких, є уповноважений з питань доступності, а також уповноважений з питань людей з інвалідністю та уповноважений з питань культури.

Ірина Маруняк — що про неї відомо

Ірина Маруняк народилася у квітні 1967 року у Львові.

Освіта: Львівський державний університет імені Івана Франка, спеціальність правознавство, кваліфікація – юрист.

Досвід роботи:

  • 1984-1986 – Червоноармійський районний суд, секретар судового засідання;
  • 1991-2001 – юридичний відділ виконавчого комітету Львівської міської ради;
  • 2001-2006 – Сихівська районна адміністрація, завідувач юридичного відділу, заступник голови районної адміністрації;
  • 2006-2013 – Галицька районна адміністрація, голова;
  • З 2013 – голова Сихівської райадміністрації;
  • З 01.06.2017 – переведена на посаду директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради;
  • З 21.06.2019 – заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства;
  • З 04.04.2023 – заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради;
  • З 09.01.2024 – радник міського голови апарату виконавчого комітету Львівської міської ради.

Інклюзивність у Львові

Напередодні у міській раді вирішили, що у Львові зроблять доступнішими площу Двірцеву та будівлю головного залізничного вокзалу. Тут буде пандус, а також встановлять інформаційні стенди/вказівники.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади (47500 осіб) офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату Росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.


ІА Дивись.info в межах проєкту «Тест на (НЕ)доступність» перевіряли, наскільки деякі території Львова та околиць є пристосованими для людей маломобільних груп населення. Так, нам вдалося перевірити на доступність простір біля Залізничного вокзалувулицю Медової Печери, 1, у Сихівському районі та Наварії.

Крім того, чи стали львівські вулиці доступнішими у 2023 році - читайте у нашому матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: