«Єдиний секрет – я не боюся публічності», - інтерв'ю з 63-річною моделлю

Валентина Іванова модель
Валентина Іванова/polyn911

Раніше Валентину цікавила виключно фінансово-економічна галузь, а про моделінг навіть не було думки. Але кілька років тому донька подарувала їй фотосесію. Цей момент став початком модельної кар'єри.

Останні роки принесли суттєві зміни в модельній індустрії, особливо щодо вікових стереотипів. Сьогодні модельні агентства та бренди шукають представників будь-якого віку для своїх кампаній та проектів. Ця тенденція свідчить про поступове розширення горизонтів та відкриття нових можливостей у модельній галузі. Львів не є винятком.

ІА Дивись.info поспілкувалася з Валентиною Івановою. Їй 63 роки, і вона — модель.

- Розкажіть про себе у кількох реченнях.

Є дві речі, які я в собі люблю. Перше — я не боюся нового. Друге — кардинальні зміни відбулися в моєму житті, коли мені було 58 років. Я не залишила повністю старе життя. У мене з'явилося хобі, завдяки якому я зустріла багатьох класних людей і тепер переживаю багато яскравих емоцій.

- Чи в дитинстві Вам дозволяли пробувати щось нове?

Моє дитинство було в радянські часи. А мої батьки — «зашореними» радянськими людьми суворих правил. Я була правильною дівчинкою і добре вчилася. Тому мені, звичайно, щось таки дозволяли, але це не порівняти з тим, що можуть спробувати та отримати сучасні діти.

Валентина/polyn911

- Чи подобалися Ви собі у підлітковому віці?

О ні... Це була трагедія. Я була повненькою дівчинкою. Тоді це також було таким собі «відхиленням від норми». Тим не менше, моя бабуся завжди казала мені, що я гарна. Як зараз пригадую своє здивування від її компліментів та думку «як вона мені таке каже?».

- Чи бачили Ви себе у моделінгу, вступаючи на економічний факультет після закінчення школи?

Ніколи не думала про моделінг, співи, театр. Це все прийшло до мене несподівано. Тобто я впевнена була, що це не моє.

Валентина/diandrunyk

- Як саме почалася Ваша кар'єра моделі?

Я дуже вдячна своїй дочці, бо вона мене бачила особливою і робила різні подарунки. До прикладу, майстер-клас з макіяжу. І ось одного разу таким неочікуваним сюрпризом стала фотосесія. Зізнаюся, процес зйомки мені дуже сподобався, а от результат — категорично ні. Тоді я вирішила ніколи більше цього не робити. Яким же було моє здивування, коли фотографиня Інга запропонувала мені зробити повторну фотосесію. З цього моменту все й почалося.

- Як на нове хобі реагувало оточення?

Не було коментарів на кшталт «це не твоє». Усі були в захваті. І зараз друзі, колеги та сім'я чекають на нові світлини, стежать за мною та висловлюють дуже приємні слова, а особливо молодь. Молоді люди не раз казали мені, що я їх надихаю.

- Як відбуваються кастинги для моделей? Чи впливає на самооцінку, коли Вас не обирають?

Кастинги загалом відбуваються так, що я відправляю фотографії або візитівки у форматі відео чи тексту на розгляд. Коли я тільки починала, то дуже хвилювалася на кожному кастингу. А все тому що не знала, як це працює. Бо на кастингах не відповідають у разі відмови, а просто мовчать. І під час цієї тиші у мене раніше виникали думки, що зі мною щось не так. Було важко та стресово. Але потім виявилося, що на зйомки потрібен конкретний образ, і я можу йому не відповідати. Це абсолютно нормально.

- Як часто зараз у Вас відбуваються зйомки?

По-різному. Буває раз на два місяці, а буває по чотири зйомки на тиждень. Коли у мене щільний графік, то я трохи менше віддаюся основній роботі.

- Як підготуватися до роботи в кадрі?

Я настільки була невпевненою як модель, що доводилося проходити майстер-класи з акторства. Назавжди залишиться у пам'яті період, коли я проходила Школу театру Лесі. Навіть зараз мені доводиться проходити час від часу різні тренінги, аби залишатися у формі. До прикладу, після навчань я можу розізлитися під час зйомки або висловити якусь іншу емоцію. Раніше у мене це виходило важко або не виходило взагалі.

пан Орест та Валентина/roksolana.hulyanich

- Як навчитися позувати?

Можна дивитися в інтернеті, а можна брати уроки у професіоналів. В першу чергу, треба дозволити бути собі вільною. Бо просто гарно позувати — це одне. А позувати так, щоб відрізнятися від інших моделей, — зовсім інше. Через позування модель демонструє свою індивідуальність.

- Нове заняття робить Вас щасливою?

Звісно, я відчуваю себе щасливою зараз. Разом із тим, я ніколи раніше не відчувала, ніби мені чогось не вистачає. Певний час я навіть проявляла спротив, не погоджувалася на пропозиції. Але потім я заборонила казати собі «ні» у відповідь на пропозиції. З тих пір усе почало змінюватися дуже стрімко.

- Чи можете Ви сказати, що робота з камерами дала вам можливість полюбити себе?

Не зовсім. Раніше я себе теж любила, просто я любила в собі інші речі: гарна господиня, хороша мати, бабуся, відповідальна працівниця. А от питання зовнішності було складним. Я, звичайно, подобалася собі, але не настільки, аби демонструвати себе публічно.

- Чи боїтеся Ви хейту в інтернеті?

У мене був тільки один випадок. Якось я написала свій вік під фотосесією, і знизу виникло обговорення між людьми, мовляв, у такому віці можна краще виглядати. Це був неприємний досвід, я видалила свій вік з інстаграму. Після цього хейту не було. Виходить, що я боюся хейту. Водночас я за себе спокійна: якщо хтось захоче мене образити, то я розумію, що проблема не в мені.

Валентина/julia_aksionova

- Хто є Вашою улюбленою моделлю?

Мені дуже подобається мама Ілона Маска — Мей Маск. Я за нею стежила і раніше. Загалом мені цікаві моделі зі сивим волоссям.

- Чи більшає в Україні моделей дорослого віку?

Так, однозначно. Зараз ринок потребує різних типажів. Є фенш-моделі — вони стрункі та високі, й, здебільшого, до 25 років. Але є й інші формати зйомок, для яких необхідні люди різного віку й типу зовнішності.

Тим не менше, якщо порівняти ситуацію в Україні з Європою, то у нас різноманіття в моделінгу менше. Думаю, це тому що індустрія не надто стрімко розвивається під час війни.

- На яку зйомку не погодитеся ні за який гонорар?

Не погоджуся зніматися у стилі «ню». Взагалі не бачу себе у вульгарних образах. На все інше можу погодитися, якщо тільки не доведеться зрізати або фарбувати волосся.

- Поділіться секретами краси та молодості.

Чесно кажучи, я щодня на вулиці бачу багато гарних жінок. Деколи прогулююся львівськими вулицями і думаю, які би цікаві вийшли знимки з тими усіма людьми. Не думаю, що чимось відрізняюся від них. Єдиний секрет — я не боюся публічності.

Валентина Іванова/i_shakaryan

Раніше ІА Дивись.info мала розмову з майстром зі спортивного запам'ятовування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: