У львівській галереї відкриють виставку портретів відомих митців

30 квітня в галереї «Зелена канапа» відбудеться відкриття виставки Олесі Казнох «Художник в історії».

Про це повідомили на сайті галереї.

Там розповіли, що на виставці можна буде переглянути портрети відомих митців таких, як-от: Луїза Невельсон, Олександра Екстер, Аршил Горькі, Катерина Білокур, Яків Гніздовський, Тарас Шевченко, Олександр Богомазов і Олександр Архипенко, Лі Краснер, Федір Кричевський, Маргіт Сельська, Олександр Мурашко та Модест Сосенко, Марія Синякова, Андрій Ментух, Марія Башкірцева, Соня Делоне.

«Я закінчила цю серію в 2023. А тепер дивлюсь на неї іншими очима. Чи могла я колись подумати, що ми всі житимемо в підручнику з історії, що страждання від російського імперіалізму, геноцид, еміграція, самовизначення і самоусвідомлення своєї національної ідентичності будуть такими актуальними темами з 24 лютого 2022 року в моїй країні, як і в ті часи коли жили герої моїх портретів? Я запропонувала кожному своєму герою – художнику і художниці альтернативний життєвий сценарій. Я фантазую про те, що якщо було б інакше? Як в кіно, в якому знімають одного і того самого героя, що поводиться по іншому в певний момент життя і все відбувається по іншому», - розповідає художниця Олеся Казнох про виставку.

Виставку можна буде переглянути до 26 травня 2024 року.

Про художницю

За інформацією галереї, Олеся Казнох (Домарадзька). Народилась в місті Дубровиця Рівненської області 1978 року.

Здобула освіту художника-реставратора в ЛКДУМ ім. І. Труша 1996, та у ЛНАМ, яку закінчила у 2003.
У 2006 році відкрила галерею Зелена канапа. Роботи перебувають в колекції Пархомівського історико-художній музей (Відділ Харківського художнього музею).

З 1996 року бере участь у виставках. Здійснила 6 персональних виставок.Чотири з них в галереї Зелена канапа 2015, 2016, 2018, 2020 рр. Та по одній в Тернополі і Одесі. Взяла участь у проекті «Падаюча тінь “Мрії” на сади Джардіні» на 58-мій бієнале у Венеції, а також в проекті «Під зорею Пінзеля» 2019-2023 рр. В групових проектах Музею Корсаків в Луцьку та галереї «Білий світ» в Києві.
У 2022 – 2024 році створила кілька артефактів для благодійних ініціатив, на допомогу в подоланні війни.


Раніше ми повідомляли, що у Львові презентували виставку робіт українських митців ХХ-ХХІ століття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: