США ініціювали новий пакет допомоги Україні на $50 млрд

123
ФОТО: SHUTTERSTOCK

Сполучені Штати Америки ведуть переговори з країнами G7 про те, щоб надати Україні допомогу в розмірі 50 мільярдів доларів.

Про це пише Bloomberg.

Сполучені Штати пропонують своїм союзникам створити фонд на 50 мільярдів доларів для допомоги Україні, використовуючи прибутки від заморожених російських активів.

План, який обговорюється в рамках Великої сімки, передбачає, що США та інші країни нададуть Україні кошти, які згодом будуть погашені за рахунок відсотків від заморожених російських активів, які наразі становлять близько 280 мільярдів доларів.

Цей план має на меті надати Україні значну та довгострокову фінансову підтримку, не обтяжуючи бюджет країн-союзників.

Очікується, що активи приноситимуть близько 5 мільярдів євро надприбутків щорічно.

США наполягають на тому, щоб план був узгоджений до зустрічі лідерів G-7 в червні. Деякі країни ЄС висловлювали занепокоєння з приводу використання заморожених активів, але оновлений план покликаний вирішити ці проблеми.

Цей план свідчить про сильну підтримку союзників з боку Вашингтона, особливо після того, як у Конгресі США в квітні було затверджено допомогу Україні на рівні 61 мільярда доларів, яка була затримана протягом декількох місяців через політичні розбіжності. Таке рішення також створює тиск на Європейський Союз, щоб він відмовився від своїх заперечень щодо використання заморожених російських активів.

Прес-секретарі Міністерства фінансів США та Ради національної безпеки Білого дому відмовилися коментувати ці інформаційні звіти.

Останні події відбулися після кількох місяців обговорень між союзниками щодо того, як врахувати побоювання Євросоюзу щодо ризиків використання заморожених російських активів і як забезпечити стабільну підтримку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: