У Львові відбудеться Всеукраїнський фестиваль камерної музики «Дзеркало»

У четвер, 9 травня, у Львівській національній опері відбуватиметься Другий Всеукраїнський фестиваль камерної музики «Дзеркало».

Про це ІА Дивись.info повідомили в департаменті з питань культури національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що цього року фестиваль має підназву «Ілюмінації». Таке найменування походить від середньовічної техніки кольорової обробки коштовних манускриптів. Водночас, за інформацією департаменту, ці миготливі різнобарвні елементи, як сподіваються організатори, стануть нагадуванням про радість та диво. Саму музику ілюмінацій можна буде почути на відкритті фестивалю у творі Бенджаміна Бріттена на поезію циклу «Ілюмінації» Артюра Рембо.

«Всеукраїнський фестиваль камерної музики "Дзеркало" - це подія, яка збирає талановитих музикантів та любителів класичної музики і надихає глядача різноманіттям музичних творів. "Дзеркало" відомий своєю атмосферою теплоти та співпраці, де кожен учасник може відчути себе частиною великої музичної родини. Цей фестиваль сприяє розвитку культурного обміну та співпраці між музикантами різних поколінь та національностей і дає можливість виразити своє бачення мистецтва в найчистішому його вигляді. Цікаві високопрофесійні виконавці, твори, які звучать вперше або дуже рідко виконувались, можливість сприймати музику в особливій камерній, затишній атмосфері - це головна родзинка “Дзеркала” », - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА  Ірина Гаврилюк.

За інформацією департаменту, особливістю кожної з девʼяти програм буде обов’язкове виконання новітньої української музики.

Детальніше про події фестивалю «Дзеркало»

На головних оркестрових подіях — відкритті (9 травня) та закритті фестивалю (19 травня) можна буде почути твір сучасника Олександра Родіна, і відповідно музику шістдесятників та їхніх молодших сучасників Валентина Сильвестрова, Ганни Гаврилець, Віталія Губаренка, Юрія Шевченка, Олександра Козаренка, Володимира Зубицького та Золтана Алмаші.

Крім цього, 15 травня Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії виконає музику Святослава Луньова, Олега Безбородька, Євгена Петриченка, Богдани Фроляк. Серед центральних акцентів Фестивалю лунатиме також музика Бориса Лятошинського та Євгена Станковича, зокрема, в камерному виконанні ансамблів «Vivere» (10 травня) та «NotaBene Chamber Group» (12 травня).

17 травня дует «Kyiv Piano Duo» (Олександра Зайцева / Дмитро Таванець) представить сучасну антологію української музики для фортепіано у чотири руки.

У департаменті з питань культури національностей та релігій ЛОВА зазначили, що самобутню сторінку події становлять два концерти духової музики: ансамблю «Lviv Clarinet Quartet» з українськими премʼєрами зарубіжних новинок у світі кларнетової музики (11 травня) та Брас-квінтету Національного президентського оркестру з канонічною програмою, у якій переплітаються неординарні барокові та сучасні музичні жанри (17 травня). 

Також 18 травня відбудеться концерт-презентація компактдиску «Українська трансформація» скрипальки та композиторки Іванни Ворошилюк. Спеціально для події мисткиня Оксана Гречух створила оригінальні полотна, що поєдналися у серію «Невишиті рушники».


Раніше ми розповідали, що у цього року відбудеться фестиваль «Флюгери Львова».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: