З'явився список незаконних забудов Львова: відкриті провадження та судові позови

будівництво
ілюстративне фото/minfin.com.ua

Низка житлових комплексів за різними адресами на території Львівської громади потрапили у «чорний спосок», бо, виявляється, зведені незаконно. Серед порушень забудовників, зокрема, є перевищення поверховості будівлі, відсутність належних документів, відхилення від проєктної документації, порушення будівельних норм, містобудівних умов і обмежень та корпоративні конфлікти девелопера. По більшості об’єктів відкриті провадження чи судові позови.

Список опублікувала міська рада.

Форест Хілл

ЖК «Форест Хілл», розташований на вулиці На Нивах у Львові, потрапив до списку. Замовником будівництва є підрядник ТзОВ «Олдімстрой».

Забудовник звів багатоквартирний будинок на 12 поверхів в зоні забудови Ж-1, де дозволеною є поверховість на 4 поверхи.

Суд зобов'язав знести самочинно збудовані 5−12-й поверхи на об’єкті будівництва

візуалізація ЖК «Форест Хілл»/ЛУН

Варшава Хоум

На замовлення ГО «Наше ідеальне місто» на вулиці Варшавській збудували ЖК «Варшава Хоум». Проте документи на користування земельною ділянкою, містобудівні умови та обмеження відсутні. А також неналежним чином розроблена проєктна документація.

Відтак місто вимагає Громадську організацію «Наше ідеальне місто» за власний рахунок знести самочинно збудований об’єкт.

візуалізація ЖК «Варшава Хоум»/ЛУН

Вілла Варшава

На вулиці Варшавській, 54 стоїть ЖК «Вілла Варшава». Але стоїть він там незаконно: обслуговуючий кооператив «Вілла Варшава» здійснив реконструкцію будівлі під багатоквартирний житловий будинок без отримання містобудівних умов та обмежень та отримання дозвільних документів.

Суд наразі ще вирішує, що робити з будівлею далі.

візуалізація ЖК «Вілла Варшава»/ЛУН

Персенківка

ЖК Персенківка, що на вулиці Тернопільській у Львові, замовники ТзОВ "Персенківка", ПРАТ "ІРОКС" та підрядник ТзОВ "ГАЛИЧБУДМОНТАЖ" реалізовують без необхідних документів. Йдеться про право власності чи користування земельною ділянкою, містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки.

Згідно висновків судів, об’єкт відноситься до класу наслідків (відповідальності) СС3.

візуалізація ЖК «Персенківка»/ЛУН

Сихівська стіна

замовник Автогаражний кооператив №15 Галицького району Львова, підрядник ПРАТ "Ірокс" будують ЖК «Сихівська стіна» у Львові без документів, що посвідчують право власності чи користування земельною ділянкою. Відсутні також містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки.

Об’єкт відноситься до класу наслідків (відповідальності) СС3.

візуалізація ЖК «Сихівська стіна»/ЛУН

Львівська брама

Замовник будівництва ПРАТ «Ірокс» не продемонтсрувала документи, що посвідчують право власності чи користування земельною ділянкою, вихідні дані на проєктування, видані Львівською міською радою, втратили чинність.

Міська інспекція ДАБК скасувала дозвільні документи на будівництво цього комплексу. Тривають судові спори.

ЖК «Львівська брама»/ЛУН

Comfort Hill

Через корпоративний конфлікт, який потягнув за собою зупинення будівельних робіт на об’єкті, вкладники у квартири не можуть отримати своє житло. ЖК Comfort Hill виконують замовник ТзОВ "ЄвроЛьвів" та підрядник ПП "Капіталпромбуд".

ЖК «Comfort Hill»/ЛУН

До слова, у Львові відбулися два пікети клієнтів будівельних компаній. Йдеться про вкладників у квартири «ЄвроЛьвів» та «Рубікон Груп». Як не натрапити на забудовника-шахрая — читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: