Спортсмени Львівщини стали срібними призерами чемпіонату України з легкої атлетики

448333600_784909407099736_77664034926470817_n
Фото/ Управління молоді та спорту Львівської ОВА

З 7 по 9 червня в Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед людей старшого віку. Усього там змагалися 157 спортсменів з областей України.

Про це повідомили в Управління молоді та спорту Львівської обласної військової адмінстрації.

Там розповіли, що участь взяли спорстсмени з Київської, Львівської, Донецької, Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Вінницької, Івано-Франківської, Херсонської, Чернігівської, Черкаської, Хмельницької, Сумської, Рівненської, Чернівецької, Закарпатської областей та Києва.

В управлінні зазначили, що в команді Львівщини було 10 учасників: Куспісь Ольга, Денис Зиновій, Павлів Роман, Охнич Людмила, Крупський Василь, Дінков В’ячеслав, Конопельський Ярослав, Урущак Іван, Дашко Марія, Дмиртієвська Ірина. За результатами змагань спортсменів визначали найспритніших у стрибках в довжину та потрійному стрибку, бігу на різні дистанції: від 100 м до 5000 м, спортивній ходьбі.

Таким чином, команда Львівщини посіла друге місце, набравши 142900 очок. Крім того, попереду – збірна Київщини, у якої 148414 очок. Третє місце посіли учасники з Донеччини, у яких 130368 очок.

«Чому заняття руховою активністю є важливими для людей старшого віку? За даними МОЗ, серцево-судинні захворювання стають причиною 67% усіх смертей в Україні. Українці, як і значна частина населення світу, виявляють низький інтерес до реальних загроз своєму здоровʼю. Відповідно, вони мало цікавляться тим, як від них уберегтися. Одним з головних факторів виникнення серцево-судинних хвороб є саме повсякденні звички, а на «першому місці» - низька фізична активність. Тому, з метою профілактики медики рекомендують дорослому населенню щотижня виділяти 150 хв на фізичну активність середньої інтенсивності або 75 хв - високої», – розповів начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.


Раніше ми розповіли, що віцечемпіоном Європи зі стрибків у висоту став львів'янин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: