У Львові триває виставка «Індонезія крізь призму об'єктива»: які відносини між країнами

індонезійці у Львові
Виставка «Індонезія крізь призму об'єктива» у Львові/11 червня/ІА Дивись.info

В Італійському дворику Львівського історичного музею відкрили мистецьку експозицію про 32-річні дипломатичні зв‘язки між Україною та Індонезією, а також про культурне та історичне багатство Азійської країни. Напередодні Львівщина та Індонезія домовилися про співпрацю в енергетичній галузі.

Про це повідомляє ІА Дивись.info.

Про виставку «Індонезія крізь призму об'єктива»

Виставку про дипломатичні зв’язки відкрили з нагоди приїзду до Львова Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індонезія в Україні Аріфа Мухаммеда Басалами. Між країнами є плідна торгівля. Торік обсяг торгівлі між Україною та Індонезію досяг 326,7 млн доларів США.

Виставка «Індонезія крізь призму об'єктива» у Львові/11 червня/ЛОВА

Під час відкриття виставки виступали колективи з Індонезії, які виконували народні композиції. А кухарі приготували автентичні індонезійські страви.

Виставка «Індонезія крізь призму об'єктива» у Львові/11 червня/ІА Дивись.info

За словами почесного консула Республіки Індонезія у Львові та Львівській області Андрія Іонова, на виставці — 29 банерних світлин розміром метр на півтори про різні аспекти життя Індонезії — політичного, культурного, а також історія, архітектура, відпочинок, природа. Експозиція в Італійському дворику буде все літо.

Виставка «Індонезія крізь призму об'єктива» у Львові/11 червня/ІА Дивись.info
Виставка «Індонезія крізь призму об'єктива» у Львові/11 червня/ІА Дивись.info

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Аріф Мухаммед Басалама сказав під час відкриття виставки: «Захід буде сприяти розвитку культурних зв‘язків між обома країнами. Ми багатонаціональна країна, зберігаємо нашу єдність завдяки багатоманітності».

Аріф Мухаммед Басалама на виставці «Індонезія крізь призму об'єктива» у Львові/11 червня/ЛОВА

Співпраця Львівщини та Індонезії

Важливо, що Індонезія підтримує територіальну цілісність України.

«Індонезія планує продовжувати надавати гуманітарну підтримку українцям та в майбутньому співпрацювати в контексті відновлення України», – зазначив Аріф Мухаммед Басалама.

Напередоні, 10 червня, відбулася зустріч в. о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода та першого заступника начальника Львівської ОВА Андрія Годика з Надзвичайним та Повноважним Послом Індонезії в Україні Аріфом Мухаммедом Басаламою. Метою зустрічі було обговорення співпраці в енергетичній галузі між Львівщиною та Індонезією, реалізації спільних економічних ініціатив, освітянські обміни студентами та представлення найкращих зразків культури двох держав.

Юрій Холод подякував Індонезії за співпрацю в галузі сільського господарства, зокрема щодо експорту зерна з України:

«Це одна з складових української економіки, отримані кошти з експорту зерна скеровуються й на закупівлю всього необхідного для нашої армії. Першочерговим також є для нас питання енергетики, готові розвивати її гуманітарний і бізнес-напрямки. Для нас важливим є розвиток економіки й підтримка бізнесу, створення спільних і нових підприємств задля подальшого поглиблення нашої співпраці», — прокоментував посадовець.

Стосунки між Індонезією та Україною

Україна готова наростити постачання сільськогосподарської продукції до Індонезії попри спроби росії перешкоджати цивільному судноплавству в Чорному морі. Про це ще 1 червня це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Президентом Індонезії Прабово Субіанто на полях щорічного Азійського саміту з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі.

Також сторони обговорили напрями співпраці. Лідери відзначили прогрес у реалізації Української формули миру.

«Ми розраховуємо на підтримку Індонезією суверенітету й територіальної цілісності України», — зазначив Володимир Зеленський.

Він висловив сподівання на участь Індонезії в Глобальному саміті миру на найвищому рівні.

Президент наголосив, що наша держава зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) і прагне отримати статус Секторального діалогового партнера асоціації.

ОП

Про Індонезію

Індонезія — дім найбільшого буддійського храму у світі. Азійська країна славиться наймолодшим населенням у світі. Тут проживає 165 мільйонів людей віком до 30 років, у той час, як лише 8% індонезійського населення старше 60 років. Це батьківщина понад 700 різних мов і діалектів: лише в одній провінції Папуа — понад 270 розмовних діалектів. В Індонезії знаходиться найбільше вулканічне озеро на землі - Тоба. Його глибина — 500 метрів, довжина — 100 кілометрів, ширина — 30 кілометрів. Столиця Індонезії Джакарта є найбільш інстаграмним містом в Азії та восьмим у світі.


Раніше ІА Дивись.info розповідала, для чого Львів співпрацює з містами-побратимами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: