У ГУР розповіли подробиці атаки на російську авіабазу «Морозовськ»

3636794
Фото: PLANET LABS

Вночі 14 червня українські сили використали щонайменше 70 безпілотників для удару по російській авіабазі Морозовськ.

Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів у коментарі проекту "The War Zone".

За словами Буданова, операція була розпочата з території України і щонайменше 70, а може і більше українських безпілотників Dragon і Splash завдали удару по аеродрому.

Глава ГУР додав, що наразі триває оцінка збитків: "Ми чекаємо на інформацію" про те, чи були знищені або пошкоджені якісь літаки.

Водночас, на знімках від Planet Labs видно пошкодження покриття ангару, що розташований на пероні техобслуговування, а всередині видніються два винищувачі-бомбардувальники Су-34. 

The War Zone зазначає, що аеродром Морозовськ, розташований у Ростовській області Росії, є домом для десятків винищувачів-бомбардувальників Су-34, які є основною зброєю у війні.

Також OSINT-аналітик Бреді Афрік опублікував супутникові знімки аеродрому Морозовськ в Ростовській області РФ до та після атаки в ніч на 14 червня.

Це була друга масштабна атака українських безпілотників на Морозовськ за останні два місяці. Начальник ГУР ствердно відповів, що атака на російську авіабазу не остання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: