Львівські лікарі прооперували чоловіка, на якого напав та покусав безпритульний собака

448456324_791429566460795_8441356062849791606_n
Фото/ Перше медичне об'єднання Львова

Хірурги Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова виконали складне реконструктивне втручання на обличчі 67-річного чоловіка, якого вкусив собака.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Там розповіли, що у Золочеві, що на Львівщині, на Ігоря Єдиновича напав безпритульний собака та вирвав йому шмат щоки. Це сталося, коли чоловік йшов навідати сина, який повернувся із фронту. Він вирішив скоротити дорогу і попрямував через закинуте будівництво. Там зустрів зграю безпритульних собак (понад 20). Один з них накинувся на нього.

Після укусу на обличчі Ігоря утворився дефект: дірка розміром 5 на 6 сантиметрів. Тому його доставили до Центру голови та шиї Лікарні Святого Пантелеймона. Там чоловікові провели операцію.

«Це доволі складне оперативне втручання. Адже треба пересадити острівцевий клапоть на судинній ніжці. Спершу нам потрібно було виділити судини шиї: лицеві артерію та вену, а також підборідкові артерію та вену. Ці судини є досить тоненькими - до 1 мм в діаметрі. І якщо ми пошкодимо бодай одну з них, то цей клапоть буде нежиттєздатним. Але, з огляду на наш досвід оперування подібних дефектів, нам і на цей раз вдалося не пошкодити жодну з судин. Потому ми виділили шкірно-фасціально-м’язовий клапоть, перемістили його через підшкірний тунель в зону дефекту і успішно закрили його. Тож цк складне реконструктивне втручання минуло успішно», – розповідає про хід операції завідувач Центру голови та шиї Лікарні Святого Пантелеймона Олег Ковтуняк.

Операція минула успішно. Вже на шосту добу після хірурги зазначили, що відторгнення немає, клапоть прижився, а пацієнт себе добре почував.


Раніше ми розповідали, як можна підхопити сказ та які є його симптоми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: