Родини військовополонених у Львові отримають відшкодування на оплату комуналки

площа Ринок у Львові
Ілюстративне фото/Микита Печеник

У Львівській громаді відтепер родини військових, які потрапили в полон чи зникли безвісти, щомісяця отримуватимуть грошову допомогу на оплату житлового-комунальних послуг.

Про це повідомила заступниця керівника міського управління соціального захисту Леся Дронь.

Розмір адресної грошової допомоги на сім’ю становить 40% прожиткового мінімуму, встановленого Законом України «Про Державний бюджет України». Нині це 1 тисяча 170 гривень.

Як пояснила посадовиця, з 2023 року аналогічну допомогу отримують бійці-добровольці, члени сімей загиблих захисників і захисниць України, члени сімей Героїв Небесної Сотні.

Програма підтримки ветеранів у Львові

Торік у грудні у Львові напрацювали нову комплексну програму підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України. Ідеться про матеріальні виплати, соціально-психологічну допомогу, медичне лікування і відновлення, фінансові ваучери для розвитку бізнесу, допомогу у працевлаштуванні та навчанні, відпочинок і дозвілля.

На її реалізацію передбачили більш ніж 480 мільйонів гривень. Програма розрахована до 2026 року.


Як стверджують у мерії, до початку повномасштабного вторгнення у Львові мешкало близько 7 тисяч учасників війни (АТО/ООС), зараз кількість наших воїнів в рази більша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: