Українці та поляки просять відновити потяги Київ – Львів – Перемишль

укрзалізниця
Фото з відкритих джерел.

Громадські організації та активісти з Перемишля і Львова створили петицію щодо відновлення пасажирських поїздів з Перемишля до Львова та Києва.

Петиція адресована прем'єр-міністрові Польщі Матеушу Моравецькому, пише Еспресо.Захід.

Заявники аргументують свої вимоги тим, що до пандемії кількість пасажирів, які їхали поїздами з Перемишля, була вищою, ніж кількість пасажирів, що їхали з аеропорту Ясьонка. За словами ініціаторів петиції, відновлення сполучень із залізничного вокзалу в Перемишлі з Україною також важливо для всього Європейського Союзу.

Сьогодні, 23 червня, у Ряшеві відбудеться пресконференція з онлайн-включеннями, а паперову петицію передадуть до Kancelaria Premiera Республіки Польща. «Сподіваємось, нас почують, і рух поїздів відновлять ще цього літа, а згодом Польща стане відкритою і для туризму», — написав на своїй фейсбук-сторінці львівський економіст та активіст Віктор Гальчинський.

За його словами, повернення поїздів Київ – Перемишль відклали до кінця літа через продовжену урядом Польщі заборону на міжнародні залізничні перевезення за межі ЄС. Однак активісти з України та Польщі (серед яких – Linia102.pl i Linia102.ua) не згідні з таким рішенням і завдяки петиції намагають реанімувати маршрут Київ – Перемишль.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: