В Москві помер відомий антиукраїнською позицією німецький ультраправий журналіст

ArticleImage_191290

18 серпня у Москві помер головний редактор німецького ультраправого видання Zuerst Мануель Оксенрайтер.

18 серпня у Москві помер головний редактор німецького ультраправого видання Zuerst Мануель Оксенрайтер, пише саме видання.

Його звинувачували в замовленні підпалу будівлі Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді, повідомляє «Детектор медіа».

За даними видання, 46-річний Оксенрайтер помер від серцевого нападу. Проблеми зі здоров'ям у нього почалися після перенесеного у 2014 році першого серцевого нападу.

Оксенрайтер – колишній співробітник бюро Маркуса Фронмаєра, депутата бундестагу від правопопулістської партії Альтернатива для Німеччини у федеральній землі Баден-Вюртемберг.

Оксенрайтер відомий в Україні через кримінальну справу про підпал будівлі Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді 4 лютого 2018 року. Головний підозрюваний у цій справі Міхал Прокопович на суді в Кракові заявив, що в ролі замовника злочину виступив саме Оксенрайтер. За його словами, німецький публіцист замовив напад на штаб-квартиру й заплатив за це €1 500. Сам Оксенрайтер свою причетність до підпалу заперечував.

Після того, як у січні 2019 року прокуратура Німеччини почала розслідування проти Оксенрайтера, він утік до Росії.

Оксенрайтер також писав для шведського неонацистського видання Nya Tider. C 2013 року його виступав на пропагандистському RT – спочатку як експерт по Сирії, захищаючи право Дамаска на володіння хімічною зброєю, а пізніше «аналізував» ситуацію в Україні.

У 2015 році Оксенрайтер зустрівся в Санкт-Петербурзі з російським правим езотериком та публіцистом, автором концепції «русскій мір», Олександром Дугіним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: