Львівські хірурги прооперували 14-річну пацієнтку з пухлиною в яєчнику

photo_2021-02-24_16-53-59-696x464-1

У Львові прооперували 14-річну дівчину. Пацієнтка звернулася з гігантським утвором у яєчнику. Крім цього, дитина вже дев'ять років хворіє на лейкемію.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит.

«Мінус три кілограми. Саме стільки втратила після операції наша 14-річна пацієнтка, що звернулася з гігантським утвором у яєчнику в наш Центр дитячої гінекології. Дівчинка з 9 років хворіє на лейкемію. Вона отримувала все необхідне лікування - і променеву, і хіміотерапію. В Італії їй зробили пересадку кісткового мозку. Зараз вона у ремісії. У процесі лікування пацієнтка мала також гормональну терапію, ймовірно, це і стимулювало ріст пухлини у яєчнику», - йдеться в повідомленні.

Батьки дівчинки зверталися в різні клініки до різних спеціалістів вже з новою проблемою, їм рекомендували стежити за «кістою», проте в якийсь момент утворення досягло просто гігантських розмірів. Симптомів у дівчинки не було - лише значно збільшився живіт, який суттєво заважав.

Рішення головної експертки з дитячої гінекології Львівщини, докторки медичних наук Еліни Чайківської було категоричне: «йдемо в операційну» Забирали пухлину традиційно малоінвазивним методом, тобто через маленькі проколи, а не розріз через увесь живіт.

В операційній лікарі отримали близько 3 літрів рідини і масивну капсулу пухлини

У лікарні розповідають, що коли дівчинка прокинулася після наркозу, її перші слова були: «Ой, я схудла!» Вона бачить свій живіт і радіє: мінус 3 кілограми - це таки помітно. А ще у дівчинки є надія стати мамою у майбутньому.

«Ситуація була непростою, адже гігантське утворення в яєчнику було бомбою і вже навіть не сповільненої дії. Компресія навколишніх органів і ймовірність злоякісної трансформації самої пухлини вимагали швидкого реагування ! Усе заплановане в операційній нам вдалося. Попереду у дівчинки ще тривалий процес реабілітації репродуктивної функції», - каже дитячий гінеколог Еліна Чайківська.

Пацієнтка уже поїхала додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: