Відклали: обласна адміністрація попросила залишити Львівщину в «червоній» зоні

IMG_0081-696x464-696x464

Львівська облдержадміністрація звернулася до державної комісії ТЕБ і НС з проханням залишити область у «червоній» зоні карантину.

Про це під час брифінгу 25 листопада розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

За його словами, питання щодо виключення області з «червоної» зони розглядалося під час засідання державної комісії ТЕБ і НС у вівторок. Втім, на прохання ЛОДА відповідне рішення не ухвалили.

«У вівторок було позачергове засідання державної комісії ТЕБ і НС, під час якого йшлося про стабілізацію ситуації, у тому числі і у Львівській області. Дійсно, показники захворюваності у нас вже повернулися до меж, які дозволяють нам вийти з «червоної» зони. Але за клопотанням адміністрації вирішили поки що утримувати на території області «червоний» рівень епіднебезпеки до стабільнішої ситуації. Епідситуація покращується занадто повільно. У випадку виключення Львівщини з «червоної» зони саме зараз, вона може погіршитися. Тому було вирішено, що Львівщина залишається у «червоній» зоні», – пояснив Орест Чемерис.

І уточнив, що ситуацію на Львівщині державна комісія з ТЕБ і НС розгляне уже наступного тижня.

Тим часом епідситуація в області є стабільною.

«Щоденно ми відзначаємо приблизно однакову кількість хворих, які звертаються за медичною допомогою. На попередньому рівні залишається коефіцієнт підтверджених випадків — частка позитивних результатів у загальній кількості  проведених ПЛР досліджень. Крім цього, на стабільному рівні утримується кількість госпіталізованих — це 160-175 осіб впродовж останніх кількох днів. Завантаженість ліжкової мережі  — 49,5%. Але достатньо тривожним є той факт, що залишаються заповненими реанімаційні відділення, а також велика кількість пацієнтів, які перебувають на апаратах ШВЛ», - каже директор департаменту.

За його словами, в умовах стабілізації епідситуації і навіть зниження деяких показників, вкрай важливо дотримуватися карантинних обмежень і нарощувати темпи вакцинації.

«Враховуючи те, що на території області фіксують мутовані штами коронавірусу, ситуація може мати не дуже хороші тенденції. Тому сьогодні маємо дотримуватися обмежень, визначених законодавством. Разом з тим, особа, яка вакцинована, не відчуває жодних обмежень «червоної» зони. Тому наш основний заклик – вакцинуватися. Чим швидше ми досягнемо певного відсотка охоплення населення вакцинацією, тим швидше почнемо забувати про карантинні обмеження», – додав директор департаменту.

Ще одним фактором ризику є наближення свят.

«Ми свідомі того, що попереду в нас свята, період коли мобільність людей зростає і кількість контактів буде більшою. Це буде фактором ризику нового зростання захворюваності», - пояснив Орест Чемерис.

Водночас він не береться прогнозувати, якими будуть карантинні обмеження у святковий період.

«Про це говорити ще зарано. Зараз лише кінець листопада. Ситуація може змінюватися як в кращий, так і в гірший бік. Обласна комісія з ТЕБ і НС враховуватиме епідситуацію, яка буде існувати на той момент. Якщо буде необхідність, навіть в умовах «жовтої» зони посилювати певні обмеження,  звичайно, департамент буде звертатися до комісії з проханням їх запровадити», - пояснив Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: