Нові можливості: на Львівщині створили інтерактивну карту для потенційних інвесторів

ya1-12685

Львівська обласна рада спільно з ЛОДА розробила вебплатформу «Інвестиційні ресурси Львівщини».

Львівська обласна рада спільно з ЛОДА розробила веб-платформу «Інвестиційні ресурси Львівщини».

Інтерактивна карта інвестиційної привабливості – це вебресурс, який візуалізує інвестиційний потенціал регіону (територіальної громади, області, міста), дає змогу комплексно оцінити інвестиційні можливості адміністративного утворення, оглянути наявну інвестиційну інфраструктуру та ознайомитися з її конкурентними перевагами.

На платформі http://investinlvivregion.com.ua/investment-platform/investment-objects-map/,  будь-яка фізична чи юридична особа зможе розмістити та/або знайти найкращі інвестиційні пропозиції.

Все для інвесторів

На сайті відображаються відомості про існуючі вільні земельні ділянки, інвестиційно привабливі об’єкти нерухомості, цілісні майнові комплекси, родовища корисних копалин, що перебувають у державній, комунальній або приватній власності, з виведенням докладної інформації по кожному об’єкту окремо. На веб-сайті також можливе представлення інформації приватних власників, що дозволяє підвищити рівень комунікації між владою, бізнесом і жителями громади.

«Головне завдання – це надати інвестору максимально повне уявлення про об’єкт інвестування: його місце розташування, площу, детальний опис, форму власності або користування, цільове та функціональне призначення, підведення інженерних комунікацій. Ми намагалися відобразити і карту ґрунтів, синхронізувати її з публічною кадастровою картою, оцінити спроможність громад не лише фінансову, а й інституційну, зокрема людський ресурс», - розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

На інтерактивній карті можна побачити такий набір шарів :  

  • адміністративно-територіальний устрій;ділянки “браунфілд” або вільні виробничі площі;
  • ділянки “грінфілд” або вільні земельні ділянки;інвестиційні проекти;
  • карта ґрунтів Львівської області;
  • публічна кадастрова карта України.

За словами Степана Куйбіди, карта маєє широкий функціонал.

Можливості інтерактивної карти:

  • повний набір функцій: навігація по карті, редагування даних, оперування векторними шарами мапи, просторовий аналіз, адресний пошук;
  • для роботи користувачу не потрібні спеціалізоване програмне забезпечення та кваліфікація картографа, достатньо наявності веб браузера та підключення до мережі Інтернет;
  • простота пошуку, швидке оновлення та редагування бази даних, в тому числі зі смартфона;
  • постійна готовність ресурсу до роботи; захист інформації від спотворення та несанкціонованого доступу;
  • описи інвестиційних об’єктів, ділянок та пропозицій можуть бути доповнені фотографіями, схемами, діаграмами тощо.

«Це всі дані, необхідні для прийняття інвестиційного рішення. Пізніше буде можливість показувати аналітику в часовій перспективі. Простота пошуку, частота оновлення, постійна готовність ресурсу до роботи  – це ті акценти, які ми ставимо для розвитку цієї платформи», - пояснив Степан Куйбіда.

«Платформа дозволяє оперативно показувати на мапі Львівщини в розрізі громад питання, які можуть зацікавити передусім інвесторів, але й не лише їх. На ній громади  можуть розміщувати інвестиційні пропозиції щодо земельних ділянок чи майнових об’єктів. Всі 73 громади матимуть на платформі власні кабінети, а отже, й доступ до наповнення, а також до прямого спілкування з інвесторами», - додав голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку обласної ради Володимир Квурт.

Читайте також: Вперше в Україні: на Львівщині запустили обласну веб-платформу investhub.lviv.ua

Наразі, інтерактивна карта містить дані про близько 200 інфестиційних об'єктів. За словами Степана Куйбіди, впродловж трьох місяців, їх кількість планують збільшити до 500.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: