Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією через визнання країною «незалежності» «Л/ДНР»

мзс
фото6 відкриті джерела

Україна розриває дипломатичні стосунки із Сирією у відповідь на визнання «незалежності» підконтрольних росії псевдореспублік «ЛНР» та «ДНР».

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ України у четвер, 30 червня.

У відомстві зазначили, що попри це, розривати не будуть консульських відносин. Українська сторона розпочала процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії та накладання санкцій на юридичних та фізосіб з цієї країни.

У МЗС наголосили, що розглядають визнання «незалежності» тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях як недружній акт щодо України, посягання на її суверенітет та територіальну цілісність, а також грубе порушення міжнародного права.

«Не маємо сумнівів, що сирійський режим намагається надати псевдосуб’єктності російським окупаційним адміністраціям на Донеччині та Луганщині на замовлення своїх кураторів в Кремлі», — йдеться в заяві.

Зважаючи на злочини режиму Башара аль-Асада проти сирійського народу українська сторона закрила посольство в Дамаску ще 2016 року, а 2018 року наказала закрити посольство Сирії в Києві. Захист інтересів українців в Сирії здійснює українське посольство в Лівані.

Напередодні, 29 червня, Сирійська Арабська Республіка заявила про рішення щодо «визнання незалежності» створених росією на території України «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки». У МЗС країни вказують, що рішення є втіленням спільної волі та бажання налагодити відносини у всіх сферах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: