на росії масово рекламують депортацію та незаконне всивновлення українських дітей, - ISW

зниклі діти
Фото ілюстративне\з відкритих джерел.

Частиною російської кампанії з депопуляції українців, ймовірно, є активна пропаганда на рф депортації та незаконного всиновлення дітей з України.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, 9 листопада російські військові блогери поширили документальний серіал про українських дітей з Донбасі, яких усиновили росіяни. Між іншим, у стрічці розповідається, що упродовж нинішнього року окупанти нібито «евакуювали» з Донбасу понад 150 тисяч дітей, хоча українські посадовці раніше казали лише про 6-8 тисяч депортованих.

Водночас глава Чеченської республіки рамзан кадиров співпрацює із уповноважено. з прав дитини росії марією львовою-бєловою щодо проведення «профілактичної роботи» та «військово-патріотичного виховання» «складних підлітків» з окупованих Донецької та Луганської областей до Чечні. 

Сама ж Львова-Бєлова постійно підтримувала депортацію та усиновлення українських дітей і сама усиновила дитину з окупованого Маріуполя.

«Програми примусового усиновлення та депортації дітей під виглядом відпусток та програм реабілітації, ймовірно, становлять основу масової російської кампанії з депопуляції, яка може бути порушенням Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього і це є ширшими зусиллями з етнічної чистки», — вважають аналітики ISW.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: