Жертвами росії стали 7 мільйонів українців, - ООН

tyulpany-832x468
Фото з відкритих джерел.

Жертвами російської агресії в Україні стали понад сім мільйонів цивільних.

Про це на засіданні Ради Безпеки ООН у понеділок заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, передає Укрнінформ.

«І це насильство не виявляє жодних ознак послаблення», – сказав він.

Гріффітс зазначив, що майже через рік після початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну «трагедія триває і розгортається без видимого кінця».

Він нагадав, що 17,6 млн осіб, тобто майже 40% населення України, потребують гуманітарної допомоги. За підтвердженими даними ООН, убито понад 7 тис. мирних жителів. Майже 8 млн українців виїхали до сусідніх країн, 5,3 млн є внутрішньо переміщеними особами, багато з них перебувають у колективних центрах. «Незліченна кількість людей цілими днями й тижнями ховаються в підвалах, захищаючись від бомб», – додав він.

За словами заступника генсека, структури ООН від початку війни надали різну допомогу 15,8 млн осіб, зокрема, цього року понад 1,3 млн осіб надано зимовий одяг.

Т

акож ООН доставляє опалювальні прилади, «хоча їх недостатньо», тверде паливо та будівельні матеріали, додав він, зазначивши, що «сама українська влада, український уряд, як національний, так і місцеві органи, роблять усе це і багато іншого».

Гріффітс укотре наголосив, що структури ООН не мають можливості перетнути лінію розмежування для надання допомоги населенню на окупованих територіях. «Незважаючи на неодноразові спроби й переговори (з росією), ми не змогли запустити конвої через лінію розмежування», – зазначив він.

У понеділок Рада Безпеки ООН обговорює гуманітарну ситуацію в Україні, що склалася через російську війну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: