Зеленський відповів на петицію про перейменування росії на московію

5a67fd0-5daa7a5-80b3dcf9c20bd735ca73bc26fc35bb20-1651784954-extra-large
Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський розглянув електронну петицію, автор якої пропонує офіційно перейменувати назву "росія" на "московія". Замінити термін "російський" на "московський", "російська федерація" на "московська федерація".

Про це йдеться у відповіді президента на петицію.

Автор петиції, яка набрала понад 25 тис. підписів, вказує, що "історичною назвою росії є московія".

"Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва", – йдеться у петиції.

Автор звернення наголошує, що "росія існує лише 301 рік" – з 22 жовтня 1721 року, коли московський цар Петро І проголосив московське царство "российской империей".

У своїй відповіді Володимир Зеленський вказав, що "порушене у петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки".

Зеленський також повідомив, що звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням разом з науковими установами комплексно опрацювати це питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: