Садовий програв: отець Лагіш таки не керуватиме Центром допомоги учасникам АТО

Отець Роман Лагіш написав заяву на звільнення. Після цього відбудеться новий конкурс на посаду директора центру АТО. Про це сьогодні, 9 березня, під час прес-конференції сказала начальник відділу кадрів ЛМР Галина Бордун, повідомляє Дивись.Інфо.

За її словами, отець Роман Лагіш минулого тижня подав заяву на звільнення і до 11 березня залишатиметься на цій посаді, це було його прийняте рішення.

Також є і офіційна позиція церкви, яка відкликає отця Лагіша з цієї посади.

«Він написав заяву на звільнення ще минулого тижня, проте її ще не підписано. Однак останній робочий день Романа Лагіша мав би бути 11 березня. Я думаю, що протягом цього тижня вирішать це питання і відбудеться наступний конкурс. Формально отець Лагіш ще керуватиме центром до врегулювання всіх юридичних нюансів, однак на його місце вже шукають нову людину», - сказала Галина Бордун.

Доброволець батальйону спецпризначення «Донбас», член робочої групи Юрко Досяк зазначив, що в попередньому процесі призначення керівника центру було кілька процедурних порушень.

«По-перше на голосування депутатських комісій було виставлено лише одну кандидатуру, а не дві. По-друге, що за о. Романа проголосувало 6 голосів з 12, що не є більшістю», - додав Досяк.

Галина Бордун додала, що є дві кандидатури на посаду керівника центру, а також є кандидатура Юрка Досяка, який подавався на цю посаду й першого разу і якого підтримує більшість бійців АТО. І все таки  впродовж двох тижнів виберуть нового директора Центру допомоги учасникам АТО.

Усіх охочих очолити Центр допомоги учасникам АТО просять звертатися у відділ кадрів Львівської міської ради, після чого їхні кандидатури, згідно з процедурою, має розглянути комісія законності та гуманітарна комісія ЛМР. Серед основних вимог до кандидатів: людина має мати причетність до АТО, бути або волонтером, або бійцем АТО. Керівник має публічно задекларувати свої доходи, має вміти комунікувати з різними середовищами, мати здобутки в напрямі громадянської діяльності тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: