На Форум у Трускавець їдуть нардепи, посли та представники польського Сейму

Протягом 25-26 червня дипломати, високопосадовці, члени неурядових організацій та місцевого самоврядування обговорюватимуть на Львівщині питання децентралізації.

Форум місцевого розвитку пройде у Трускавці, що на Львівщині. На захід очікують поважних гостей з Польщі, США та Канади. Детальніше про тих, хто збирається взяти участь у Форумі, ІА Дивись.info розповів Василь Лозинський, Виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини».

«Програма передбачає три основні заходи. Перше – це відкриття і пленарне засідання, в якому братимуть участь перші особи області і держави, - повідомив Василь Лозинський. - Вже підтвердив свою участь голова Верховної ради Андрій Парубій, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, також очікуємо підтвердження по ряду послів, це США, Канади, Польщі та ЄС. Після цього  розпочинаються дві секції. Одна, це дуже важлива на сьогодні тема, децентралізація. Беруть в ній участь наші польські колеги, які вже пройшли цей шлях і можуть поділитись як позитивним, так і негативним досвідом. Друге питання – це проекти транскордонного співробітництва України і Польщі».

Пан Лозинський повідомив, що свою участь у Форумі підтвердив і Маршал Сейму Республіки Польща. «І на другий робочий день Форуму підтверджений візит голови парламенту Польщі пана Кухцінського, відбудеться робоча зустріч у форматі Парубій-Кухцінські, будуть також посли до Польського Сейму (це аналог наших народних депутатів) і представники воєводств, які межують з нами, - сказав Василь Лозинський. - Результатом цих зустрічей має стати підписання Декларації про діяльність Форуму, про те, як далі спільно будуть працювати наші парламентарі із польськими, і наша регіональна влада із нашими партнерами».

Форум ініційований Львівською обласною радою за підтримки Програми USAID «РАДА». Інформаційний партнер – ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: