Імпортним автомобілям ще більше спростять ввезення

У Верховній Раді на підході новий законопроект, який спрощує ввезення імпортних автомобілів в Україну.

Про це повідомила консалтингова компанія AUTO-Consulting з посиланням на члена Комітету ВР з питань податкової і митної політики Роберта Горвата, який є автором законопроекту щодо зниження акцизів №3251, передає Новое Время.

За словами депутата, новий законопроект дозволить легалізацію автомобілів, старших 2010 року випуску, але вже ввезених в Україну. Мова йде про тимчасове ввезення автомобіля в країну. Таких автомобілів в країні близько 500 тисяч.

Як розповів народний депутат Роберт Горват, якщо законопроект буде прийнято це легалізує ті машини, стандарти яких нижчі за Євро-5. В результаті можна буде за 40% від вартості іноземного автомобіля поставити його на українські номери за ставками законопроекту №3251.

Старший аналітик ІК «Арт Капітал» Олексій Андрейченко пояснює, що новий законопроект має певну ціну у вигляді недоотриманих доходів до бюджету від акцизів і мита. За його словами, він радше має політичну вагу, оскільки виявиться популярним у населення.

«З прийняттям нового законопроекту за рік можна буде ввести близько півмільйона машин», - пояснює Говарт.

За його словами, щоб не було напливу й хаосу на митниці, в законі буде умова - машина повинна проїздити півроку-рік по Україні.

«Велика частина машин, які з іноземною реєстрацією їздили у нас 2-4 роки відразу поставлять на українські номери», - говорить депутат.

Якщо це станеться, то ввезені автомобілі знизять вартість автомобілів в країні. «Автомобілі стандарту Євро-4, Євро-3 взагалі подешевшають до 1,5-2 тисяч доларів», - упевнений Говарт. Це створить серйозну конкуренцію новим автомобілям, які продаються у нас в автосалонах за завищеними цінами.

«Цей законопроект буде кроком назад з точки зору екології, розвитку автопрому і продажів нових автомобілів», - зазначає Андрейченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: