Львівські депутати погодили отримання гранту на очисні споруди

«Львіводоканал» отримає устаткування для нейтралізації стоків біогазової установки.

«Львіводоканал» отримає устаткування для нейтралізації стоків біогазової установки.

Таке рішення сьогодні, 30 червня, підтримали депутати Львівської міськради, йдеться про грант на устаткування для видалення фосфору із стоків біогазової установки загальною сумую 380 тисяч євро, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Львіводоканал» зобов'язується профінанансувати всі витрати на будівельні роботи, проектування монтаж і введення в експлуатацію у  систему видалення фосфору, а також закуповувати необхідні реагенти.

Нагадаємо, що у лютому 2016 року міський голова підписав договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо залучення інвестицій у проект побудови біогазової станції на комунальних очисних спорудах. Загальна вартість проекту 31,5 млн.євро, з них сума кредиту, який надає Львівському міському комунальному підприємству «Львівводоканал» Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) становить 5 мільйонів євро.

Реалізація проекту забезпечить суттєве покращення екологічної ситуації в місті, мінімізує шкідливі викиди у річку Полтва, зменшить об’єм мулу, який накопичується на очисних спорудах, зменшить викиди СО2. Окрім екологічних переваг, спорудження біогазової станції дасть змогу виробляти електроенергію в сумарній кількості 39,4 млн. кВт.год./рік і теплової енергії, яка відповідає сумарній тепловій потужності в розмірі 1,6 млн. кВт/рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: