Протест селян: 2 лютого малехівці перекриють київську трасу

maxresdefault

2 лютого, з 10 до 12 години, мешканці села Малехів обіцяють перекрити трасу на Київ, оскільки Укрзалізниця подає позови до суду на селян, щоб забрати для облаштування відвідної смуги частину їхніх господарств.

Про це ІА Дивись.info розповіла Мирослава Федечко.

«Зараз ПАТ «Укрзалізниця» подає позови на людей, які проживають біля залізниці для смуги відведення завширшки 20 метрів. Річ у тім, що коли прокладали залізницю, то будинки там вже стояли і тоді нікому смуги відведення не потрібно було. Крім того, між людськими господарками і залізницею є дорога сільської ради. І ось тепер виникло питання, щоб у людей забрати тих 20 метрів. Так виходить, що у когось заберуть півгорода, у когось – півгаража, хтось залишиться без подвір’я. Наразі є 19 позовів. Але нам сказали, що це тільки початок і будуть нові позови. Зараз йдеться тільки про вулицю Лесі Українки, а через дорогу є ще одна вулиця – Коновальця, яка теж потрапляє у ту смугу», – розповіла Мирослава Федечко.

Сьогодні був черговий суд і у трьох позовах суд став на бік селян.

«Але як нам сказали юристи Укрзалізниці, вони подаватимуть апеляції, а в Києві вони справи виграють. Ми написали лист-звернення в Укрзалізницю, який пере направили до Львова. А у Львівській залізниці нам відповіли, що позовів ніхто не забиратиме і подаватимуть нові позови. Як нам пояснили, в Укрзалізниці хвилюються за безпеку людей», – пояснює жінка.

Учора малехівці їздили до керівництва Львівської залізниці, але у відповідь почули те саме: ніхто позовів не забиратиме.

«Кажуть, чого ви сюди приїхали? Ще й сміялися з нас, що мовляв рагулі приїхали. Ми записалися на прийом до начальника в.о. Львівської залізниці і попередили, що готуємося перекривати трасу. Ми не збираємося залишати цю справу, бо, незважаючи на те, що наразі суди виграємо, через рік-два все може змінитися», – додала пані Мирослава.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: