У міграційному указі Трампа заборона відвідувати США поширюватиметься на 6 країн

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у понеділок, за очікуваннями, повинен підписати новий виконавчий указ, яким запроваджується заборона відвідувати США впродовж 90-денного періоду громадянам Ірану, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену.

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела у Білому Домі, у новому указі з числа країн, на які поширюватиметься заборона, буде виключено Ірак.

Попередня контроверсійна спроба Трампа заборонити вихідцям з 7 країн відвідувати Сполучені Штати була зупинена судами.
Ірак було виключено зі списку країн в оригінальному указі, виданому 27 січня, тому що уряд цієї країни запровадив нові процедури перевірки виїзду з країни, і, зокрема, посилив ретельну перевірку віз та обмін інформацією, а також через взаємодію зі США у боротьбі з бойовиками «Ісламської держави».
Тисячі іракців воювали на стороні армії США впродовж багатьох років або працювали перекладачами з часу вторгнення в Ірак у 2003 році коаліції, очолюваної Сполученими Штатами. Багато іракців переселилися до США через виникнення погроз за співпрацю з американськими військами.

Представник Білого Дому повідомив, що новий виконавчий указ не зачіпатиме десятки тисяч осіб, які є законними постійними жителями США або є власниками «зелених карт» із зазначеного списку країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: