Росія пропонує повернутися до угоди, підписаної Януковичем та опозицією 21 лютого

Постійний представник РФ в ООН Віталій Чуркін, виступаючи в суботу (за місцевим часом) на засіданні Ради Безпеки ООН по Україні заявив, що для врегулювання ситуації в цій країні необхідно повернутися до угод від 21 лютого

"Треба повернути справу на політичний шлях, у конституційні рамки. Треба повернутися до угоди від 21 лютого і до створення уряду національної єдності. І треба припинити спроби розмовляти зі своїми опонентами мовою сили", - цитує Чуркіна російська служба "Інтерфакс".

"Необхідно приструнити радикалів, і порадити українським опозиційним діячам і тим, хто зараз опинився в Києві, відмежуватися від радикалів, а не дозволяти їм верховодити на території України, оскільки такі дії можуть привести до дуже складного розвитку подій, якому і намагається запобігти Російська Федерація", - підкреслив постпред Росії.

Нагадаємо, 21 лютого між колишнім президентом України та лідерами опозиції було досягнуто угоди про врегулювання кризи в Україні, згідно з якою в Україні повинен бути прийнятий закон, який відновить дію Конституції України 2004 року, із змінами, внесеними до цього часу.

Крім того, до вересня 2014 повинна бути проведена конституційна реформа, яка врівноважить повноваження президента, уряду і парламенту.

Президентські вибори, згідно з угодою, мають бути проведені відразу після прийняття нової Конституції України, але не пізніше грудня 2014 року. Повинно бути прийнято нове виборче законодавство, а також сформований новий склад Центрвиборчкому на пропорційній основі відповідно до правил ОБСЄ та Венеціанської комісії.

Глави МЗС Польщі Радослав Сікорський та Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер засвідчили підписання угоди.

З боку Франції був присутній глава Департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє.

А ось уповноважений з прав людини в Росії Володимир Лукін угоду не підписував.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: