Російські спецслужби готують провокації на Західній Україні, – Москаль

За інформацією нардепа, 28 квітня плануються марші із закликами до знищення сепаратистів

Спецслужби Росії готують масштабні провокації в західних областях України.

Про це повідомляє народний депутат від ВО "Батьківщина" Геннадій Москаль.

"28 квітня, в день, який вважається створенням дивізії СС "Галичина", центральними вулицями Львова, Івано-Франківська та Тернополя мають пройти марші з символікою СС "Галичина" та гаслами, які сприйматимуться жителями південно-східної України, як загроза свободі, життю та майну. Плануються також заклики до фізичного знищення сепаратистів, погроми осередків КПУ, Партії регіонів та адміністративних будівель. Мета цих акцій – з новою силою сколихнути сепаратистські настрої південно-східного регіону України", – цитує Москаля його прес-служба.

Політик зауважив, що ця інформація здобута з джерел, які заслуговують на повну довіру і мають пряме відношення до цієї спецоперації.

За інформацією Москаля, у Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську області під виглядом одиночних туристів, які не викликають підозри в українських прикордонних служб, через КПП в Чернігівській області, а також із території Білорусі, мають заїхати близько тисячі підготовлених російськими спецслужбами осіб, які вільно володіють українською мовою і будуть активними учасниками провокацій.

Нардеп зауважив, що частина цих осіб уже перебуває на території України й вишукує контакти з громадськими організаціями та окремими громадянами, котрі за грошову винагороду погодяться взяти участь у масовках. Координатори проведення провокацій із числа досвідчених працівників спецслужби Росії, котрі є вихідцями із західних областей України й розмовляють місцевими діалектами української мови, також уже перебувають на заході України, зазначив Москаль.

Політик пояснив: автори спецоперації сподіваються, що ЗМІ багатьох країн світу висвітлюватимуть вказані події, як загрозу виникнення неонацизму в Україні, що викличе занепокоєння в Західній Європі. Ще одна мета провокацій – використати святкові дні 1-9 травня для широкомасштабних акцій агресії по всій Україні з метою протистояння "неонацистам", прихильникам СС "Галичина", "бандерівцям" тощо, зазначив Москаль.

"Оприлюднюю цю інформацію в тому числі для того, щоб розробники спецоперацій із Росії зрозуміли, що в Україні знають про їхні наміри. Крім того, звертаюся до голови СБУ, міністра МВС, голів Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської облдержадміністрацій із проханням вжити всіх можливих заходів для недопущення провокацій, які можуть мати для України непередбачувані наслідки, інформувати про них місцевих мешканців. Сподіваюся, наші спецслужби поставляться до цієї інформації з усією відповідальністю", – заявив Москаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: