Компанія Symantec придумала «вакцину» від вірусу Petya

1498571383-5695

Антивірусна компанія Symantec стверджує, що знайшла спосіб зупинити поширення вірусу, який напередодні заразив системи великих українських компаній та державних установ.

Антивірусна компанія Symantec стверджує, що знайшла спосіб зупинити поширення вірусу, який напередодні заразив системи великих українських компаній та державних установ, про це пише BBC Україна.

Фахівці Symantec запевняють, що для того, аби не допустити інфікування свого комп'ютера, користувачеві досить створити один порожній файл в папці C:\Windows.

У Symantec називають це рішення «вакциною» від вірусу, який шифрує дані на комп'ютері користувача і в обмін на розшифровку вимагає заплатити 300 доларів в біткоінах.

Читайте також: Вірус Petya.A паралізував роботу банків, медіа і навіть Кабміну 

Для того, щоб зупинити поширення вірусу на своєму комп'ютері, користувач повинен створити порожній файл з назвою «perfc» з параметром «тільки для читання» в папці C:\Windows.

Експерти інших компаній, що працюють в області кібербезпеки, підтверджують, що метод працює.

Втім, така «вакцина» дозволяє захистити від вірусу тільки персональні комп'ютери. При цьому вони залишаються носієм вірусу, тобто можуть заражати інші машини в своїй мережі. Як зупинити кібератаку загалом, поки не зрозуміло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: