Нема квитка — нема оплати за проїзд

Журналіст  Галицької правди не платив за проїзд водіям маршруток, які не мали проїзних 3-гривневих квитків.

Галицька правда з'ясувала, що далеко не у всіх маршрутках водії мають проїзні 3 гривневі квитки. Журналіст Галицької правди провів експеримент: заходив у маршрутки та питав у водія чи є квитки? У багатьох не було ні старих 2 гривневих і нових 3 гривневих квитків. Відтак, кореспондент Галицької правди не платив за проїзд.

Так, у маршрутках № 8, 20 (відносяться до ЛКП АТП №1)та 184а не виявилось квитків, на яких було б вказано, що вартість проїзду 3 гривні. Щоправда, водії маршруток № 184а і 20 не вимагали у журналіста оплати за проїзд після того, як він з'ясовував наявність квитків. А водій маршрутки №9 відїхавши кілька метрів від зупинки зупинився та відчинив двері з прозорим натяком “виходити”.

У коментарі Галицькій правді директор АТП №1 Михайло Сидорович не зміг чітко пояснити, чому у водіїв не має 3 гривневих проїзних квитків. Він лише здивувався, уточнив державний номер , комусь перетелефонував і сказав що з'ясує ситуацію і завтра можна телефонувати на номер гарячої лінії за коментарем.

Нагадаємо, коли міськвиконком погоджував новий тариф на проїзд, то управління транспорту та зв'язку зобов'язали обрати аудиторську групу, яка б мала провести облік пасажиропотоку і обрахувати доцільний тариф у 3 гривні чи ні. На основі чого робитимуть висновки аудитори, коли не у всіх маршрутках є проїзні квитки.

Зауважимо, у Львові з 1 травня підвищили вартість проїзду у громадському транспорті до 3 гривень. Проте громадськість та активісти вважають підвищення вартості проїзду не обґрунтованим та незаконним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: