У Львові пройде акція «Знак перемоги чи символ нацизму»

Завтра, 9 травня, активісти Львівського Євромайдану проведуть інформаційні акції на вулицях міста під час яких мешканцям Львова розповідатимуть про історію георгіївської стрічки, її походження та значення. Акція пройде під лозунгом «Знак перемоги чи символ нацизму».

Активісти пропонуватимуть громаді міста не одягати на себе георгіївську стрічку, яка є російським імперським символом та власівською нацистською відзнакою.

Історики стверджують, що Георгіївська стрічка - це давній військовий символ Російської імперії, поваленням якої так пишалися більшовики. А також елемент військової відзнаки нацистської армії генерала Власова. Георгіївська стрічка - символічний місток між Російською, сталінською, нацистською, а тепер і путінською імперією.

Чорно-помаранчевi стрічки люди жартома почали називати «колорадськими». Львів’янам пропонують замінити цю «колорадську» символіку червоними простріленими маками,  які є українським символом традиційних відзначень перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни Європі.

Графічне втілення-алюзія з одного боку червоного маку, з іншого - кривавого сліду від кулі, передає глибину сенсу війни, розповідає про страждання, про смерть, про героїзм, про мільйони загиблих - найголовніше, що є у війні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: