На Львівщині є райони, де відсутні або неефективні споруди з очистки стічних вод

         На Львівщині є райони, де відсутні або неефективні споруди з очистки стічних вод. Про це заявив під час круглого столу, який відбувся 3 липня у Львівській обласній раді, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Роман Дасюк, повідомили у прес-службі ЛОР. 

Участь у заході також взяли голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради та директор департаменту  екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олексій Балицький,  директор департаменту житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації Андрій Ільків, перший заступник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, начальник Львівського обласного управління водних ресурсів Володимир Садовий, а також голови екологічних комісій районних рад Львівської області.

За словами Романа Дасюка, одне із завдань, яким займається Державна екологічна інспекція у Львівській області, – запобігання забруднення водних об’єктів стічними водами. «Це дуже велика проблема на сьогодні. Загалом на теренах області інспекція охоплює 148 споруд з очистки стічних вод населених пунктів та виробничих підприємств, з яких 42 – перебувають у комунальній власності. Основна проблема – неефективна робота очисних споруд житлово-комунальних господарств області і відсутність каналізування у низці сільських населених пунктів. Дуже критична ситуація склалася у містах Самборі, Ходорові, Бібрці, а також у місті Яворові, де такі очисні споруди просто відсутні. Через це очисні води з усього міста Яворів стікають у річку Шкло», – зауважив Роман Дасюк, а також додав, що споруди так само неефективно працюють у таких населених пунктах Львівської області як Радехів, Кам’янка-Бузька, Рава-Руська, Стрий, Пустомити, Славське, Жовква. Натомість ефективною можна визнати роботу очисних споруд у Новояворівську, Бродах, Дрогобичі та Червонограді.

Роман Дасюк відзначив, що в кожному районі Львівської області діють природоохоронні фонди, де є невикористані кошти. Відтак, наголосив головний екологічний інспектор області, ці кошти мають бути спрямовані на покращення природоохоронних заходів, в тому числі – на модернізацію очисних споруд.

«Ми нараховуємо значні збитки у сфері охорони підземних вод. Зокрема, у 2014 році за незаконне водокористування нараховано збитків на суму 6 млн 557 тис. 278 грн. Усі ці факти, які стосуються самовільного надро- та водокористування, були скеровані в органи прокуратури, які зараз проводять перевірку щодо низки суб’єктів господарювання», – зауважив начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Зі свого боку голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради та директор департаменту  екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олексій Балицький наголосив, що з метою обговорення та вирішення екологічних проблем, які на сьогодні існують в області, було зібрано цей круглий стіл. «Нині є багато питань, які турбують райони області. Саме тому до участі у цьому заході були запрошені представники районних рад – голови екологічних комісій, які не лише мають можливість озвучити проблеми своїх районів, але й долучитися до спільного їх вирішення», – зазнчив Олексій Балицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: