Візит Садового і делегації «Самопомочі» до США: то за чий кошт «свято»?

28661287_1785997124823243_3581383574085523407_n

Міський голова Львова Андрій Садовий разом з делегацією «Самопомочі» перебувають з офіційним візитом у США, де запланована низка зустрічей.

Однак в інформації про те, хто оплачує поїздку львівського мера і трьох депутатів, є низка розбіжностей.

Як розповіла у коментарі ІА Дивись.info керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак, офіційна поїздка – це відрядження і, відповідно, після надання документів будуть  нараховані кошти.

«Це офіційна поїздка – мер перебуває у відрядженні. Підстава – запрошення від Atlantic Council. Відрядження буде коштом виконкому, відповідно, після надання звіту і документів після відрядження будуть нараховані кошти», – розповіла Дивись.info голова прес-служби Львівської міськради Христина Процак.

Однак та ж Христина Процак у коментарі «Високому Замку» зазначила, що всі витрати за поїдку Андрій Садовий покриває з власної кишені і жодна компенсація за це непередбачена.

«Витрати на переліт до США і проживання там — за особисті гроші Андрія Садового. На це не витрачено бюджетні гроші, і компенсації з міської скарбниці теж не буде. Андрій Іванович мав запрошення, візит оформив як відрядження», – сказала Христина Процак.

Натомість, чиїм коштом полетіли до США троє депутатів-самопомічівців, Оксана Сироїд, Олег Березюк та Сергій Кіраль, наразі невідомо. Тому ІА Дивись.info скерувала інформаційний запит в Апарат Верховної Ради.

Додамо, що сам Андрій Іванович наголошує, що перебуває у США як представник політичної сили, тобто лідер «Самопомочі», а не як міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: