Спалах триває: за тиждень на кір захворіли понад 1 тис. українців

84720 (1)

Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, нагадують у МОЗ.

За попередній тиждень на кір в Україні захворіли більше 1,3 тисяч осіб, серед яких 800 – діти. Такі дані наводить прес-служба МОЗ.

«За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 21-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1334 людини – 522 дорослих і 812 дітей. Зупинити спалах може тільки посилена імунізація», - наголошують у Міністерстві охорони здоров’я.

Також фахівці радять всім, хто не отримав вчасно дві дози вакцини КПК, провести щеплення, а місцеву владу - посилити заходи з вакцинації. Особливо це стосується дитячих колективів.

«Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація», - підкреслили у МОЗ.

Як відомо, у квітні цьогоріч вікові рамки додаткової імунізації з кору були розширені до 18 років. За попередніми підрахунками, наразі в Україні 760 тисяч дітей, які вчасно не отримали першу або другу дозу КПК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: