22 день голодування Сенцова: до нього поїхав архієпископ УПЦ КП

IMG_1247

Український режисер Олег Сенцов голодує понад 3 тижні.

Сьогодні повідомили про те, що Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет написав прохання пустили до Олега Сенцова архієпископа Сімферопольського і Кримського Клімента (Куща), архієпіскоп уже вирушив до місця утримання українського політв'язня. Про це повідомляє прес-служба УПЦ (КП).

«1 червня Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет підписав лист до начальника колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі у Росії, де утримується політичний в‘язень Олег Сенцов. У листі йдеться  про надання можливості архієпископу Сімферопольському і Кримському Кліменту (Кущу) відвідати ув‘язненого для виконання пастирських обов‘язків. З благословення Патріарха Філарета архієпископ Клімент відбув до місця утримання Олега Сенцова», - йдеться у повідомленні.

Також духівники попросили вірян помолитися за Сенцова: «Просимо всіх про молитву за Олега Сенцова та успішне звершення розпочатої владикою Кліментом доброї справи».

Нагадаємо, що український політв'язень Олег Сенцов розпочав голодування 14 травня цього року. Днями двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан розповіла УП, що Сенцову, який оголосив голодування 14 травня, кожен день колють літр глюкози.

«Випало два зуба… Худий і блідий», – писала вона тоді в Твіттері.

Тим часом у Львові минулого понеділка провели акцію-перформанс на підтримку Олега Сенцова та інших політв'язнів. Як ми повідомляли раніше, місце для акції було обране спеціально на площі Ринок, аби привернути увагу і гостей міста до проблеми українських політв’язнів у Росії. Під міську ратушу винесли 68 порожніх стільців з іменами політв’язнів, а також їхніми термінами ув’язнення. Потім винесли ще кілька з написами: “Наступний будь-де і будь-коли”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: