Луценко ліквідував департамент Горбатюка

20e5afe7ac7ecf31

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав наказ про організаційні зміни в структурі ГПУ, яким, зокрема, ліквідував очолюваний Сергієм Горбатюком Департамент спеціальних розслідувань

. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як пояснили у відомстві, ці зміни потрібні для розмежування структурних підрозділів, які здійснюють досудове розслідування і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням.

У ГПУ повідомили, що наказом генпрокурора «ліквідовані» 4 самостійні структурні підрозділи, а саме: Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; Департамент спеціальних розслідувань; Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями; Управління процесуального керівництва у кримінальних виробництвам слідчих управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Замість них в структурі ГПУ створено «Управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ з тієї ж штатною чисельністю, і однойменне управління в складі колишнього Департаменту спеціальних розслідувань».

Відділ процесуального керівництва у кримінальних виробництвам слідчого управління спеціальних розслідувань включений в якості окремого підрозділу в Департамент процесуального керівництва у кримінальних виробництвам, підслідним Державному бюро розслідувань.

Крім того, на базі двох самостійних ліквідованих структурних підрозділів створені два нових управління в складі Головного слідчого управління ГПУ: Управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: