В Україні розширили перелік заборонених російських книг

b2f85b65b14e301c7f24831170db9ce7
Фото: ілюстративне. Джерело: Єдність

Держкомітет з питань телебачення і радіомовлення поповнив ще дев'ятьма російськими книгами перелік літератури, ввезення якої в Україну не рекомендовано через пропаганду, спрямовану проти української державності.

Таким чином, список Держкомтелерадіо було розширено до 193 видань.

Зокрема, до переліку заборонених книг увійшли:

"Без Криму Росії не бути! "Місце сили" всієї Руської Землі", "Народ-переможець. Хранитель Євразії", "Як Русь стала Над-Державою. "Неправильна Імперія", "Золота Русь. Чому Росія не Україна?", "Як Золота Орда озолотила Русь. Міфи і правда про "татаро-монгольське ярмо" (Олексій Шляхторов), "Українська чума. Історія протистояння і збройної боротьби радянської адміністрації з українським націоналістичним рухом на території Західної України у 1945-1955 роках" (Олег Ракитянський), "Походження українського сепаратизму" (Микола Ульянов), "Страчений дзвін" (Борис Євсєєв) і "Діалог з прийдешнім російським царем" (Борис Максименко, Дмитро Зубов).

Як зазначає регулятор, їх зміст спрямований на пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терактів, а також на посягання на права і свободи людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: