Вода, енергія та відходи: про що говоритимуть на екологічному форумі у Львові

Вода
Фото: ілюстративне

Вже за тиждень, 13-14 вересня, у Львові стартує IV Міжнародний екофорум «Вода та енергія», на якому українські та закордонні експерти піднімуть ряд питань, що стосуються екології, інфраструктури та поводження із відходами.

Зокрема у Львівській міській раді презентували програму форуму та розповіли про основні питання, які обговорюватимуть в рамках форуму, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський, організатори форуму мають на меті пропагувати чистоту довкілля та все, що пов'язано із тим.

«Ми будемо раді бачити якнайбільше людей, які зацікавлені в цьому. Також буде дуже багато представників підприємств не лише тих, які пов'язані з водою, з очисткою води та утилізацією ТПВ. Ми очікуємо велику кількість представників Уряду, Верховної Ради, які також приймуть участь в нашому заході для прийняття якихось рішень», -зазначив директор ЛМКП «Львівводоканал».

Фото: Дивись.info

Координатор форуму, заступник директора ЛМКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович відзначив, що екофорум цьогоріч відбуватиметься вчетверте.

«Очікуємо понад 600 делегатів. У нас працюватиме виставковий майданчик. Широка географія учасників — 75 міст та містечок України. Всі наші іноземні партнери приїдуть, буде 88 компаній водного ринку. До нас доєдналось 19 наукових закладів, у нас буде дуже потужна наукова дискусія з професорами Харкова, Києва, Рівного, Одеси та Львова», - анонсував Дмитро Ванькович.

«Будемо розглядати питання, які пов'язані перш за все із чистотою води та якісним постачанням її мешканцям. Кірм того, будемо розглядати питання поводження із відходами, адже це важливе питання не лише для Львова, але для всієї України. Родзинкою Форуму буде розгляд  і представлення концепції «Зеленого міста» - нової філософії урбаністики, нових трендів в Європі», - сказав Ванькович.

«Ми очікуємо інтенсивні дискусії з усіх питань. Будуть організовані дискусійні майданчики. Паралельно буде близько 20 дискусій. Буде цікаво. Запрошуємо громадськість активно долучатись до нашого форуму», - додав він.

Свою чергою, директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря пояснив, що другий день Форуму буде присвячений поводженню із відходами.

«Саме тому ми готуємо наші напрацювання у зв'язку із співпрацею з європейськими банками і фондами підтримки Львів може презентувати власні кейси. Зокрема ми розглянемо деякі компоненти нашого проекту поводження із відходами, які ми реалізуємо і на даний час оголосили декілька міжнародних тендерів», - резюмував Вадим Ноздря.

«Звичайно дуже цікавить досвід інших міст, які ми теж запросили, адже вони стикаються із дуже схожими проблемами та необхідністю розбудови інфраструктури», - пояснив директор ЛКП «Зелене місто».

На форум також завітають і представники Європейського банку.

«Ми були учасниками форуму з першого року його заснування та активно співпрацюємо з містом і за напрямком води, зокрема, у частині виготовлення біогазу з мулу. Ми працюємо з містом по модернізації очисних споруд, що вже реалізується. Для нас важливий і перший день форуму, і другий день, коли моя колега представить програму. Ми раді, що Львів є пілотом цієї програми, це важливо для нас. Програма широка, вона передбачає стратегію зеленого розвитку міста за всіма напрямками — це транспорт, інші напрямки для екологічного сталого розвитку міста, тому ми запрошували всіх долучитись до форуму», — зазначив старший банкір ЄБРР Денис Гайовий.

Начальниця відділу зв'язків з громадськістю «Львівводоканалу» Уляна Горбата наголосила, що Форумі водні компанії також будуть проводити свої навчальні семінари та тренінги, в яких візьмуть участь урбаністи, екологи, а також учасники  будуть мати можливість обговорити проблеми адаптації для кліматичних змін.

Фото: Дивись.info

«Всі ми бачили, яка ситуація в нас цього року склалася із дощами. І не лише Львів плавав, а ще Київ, Вінниця, Торонто, Берлін. Будемо говорити про те, що Львів не є унікальним і не лише у Львові випадають дощі, спільно вирішуватимемо, яким чином боротися із цим, як впорядковувати проблему», - сказала Уляна Горбата.

Детальніше ознайомитись із програмою та учасниками форуму ви можете на сайті за посиланням.

Місце проведення: Арена Львів, вул. Стрийська, 199.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: