Польща та Україна уклали нову угоду про постачання газу

1032631

PGNiG і українська компанія «Енергетичні ресурси України» (Energy Resources of Ukraine) домовилися транспортувати «Укртрансгазу» більше 200 млн кубічних метрів природного газу в період з жовтня 2018 по травень 2019 року.

PGNiG і українська компанія «Енергетичні ресурси України» (Energy Resources of Ukraine) домовилися транспортувати «Укртрансгазу» більше 200 млн кубічних метрів природного газу в період з жовтня 2018 по травень 2019 року, передає Сегодня.

Українським споживачам PGNiG поставляє газ із серпня 2016 року. За цей час PGNiG транспортувала в Україні в цілому 1,3 млрд кубометрів газу.

Раніше головний комерційний директор компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявляв, що Україна накопичила близько 16 млрд кубометрів природного газу в підземних сховищах, що досить для комфортного проходження нового опалювального сезону.

Всього на опалювальний сезон 2018-2019 року Кабмін вимагає накопичити в підземних газових сховищах України 17 млрд кубометрів газу.

При цьому Україна за 2018 рік знизила імпорт газу на чверть. Поставки газу з боку Угорщини зросли, при цьому знизилися поставки газу з Польщі та Словаччини. При цьому Україна вже більше 1000 днів живе без газу з Росії. Російський газ безпосередньо надходить в Україну тільки для транзиту через газотранспортну систему в країни Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: