Жовківська міськрада таки віддала тендер на роботи у парку фірмі, яка не виконала попередні роботи

DSCF7067-min-696x522-696x522

Тендер на реконструкцію елементів благоустрою міського парку в Жовкві (коригування) дістала та сама фірма, що проводила попередні роботи – ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж».

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

На початку вересня Жовківська міська рада оголосила черговий тендер вартістю 1596308 гривень на реконструкцію елементів благоустрою міського парку в Жовкві (коригування). На аукціон зголосилися три фірми: ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж», ПП «Либідь» та ТОВ «Шлях».

Зрештою ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж», яке запропонувало найнижчу ціну – мільйон 487 тисяч гривень. Це на три тисячі менше, ніж ПП «Либідь».

Крім того, ПП «Либідь» намагалося оскаржити результати торгів, посилаючись на те, що ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж» не надало усіх необхідних документів, зокрема відсутні порядкові номера та дати договору, відсутні відомості щодо погодження календарних графіків виконання робіт (відсутні печатки та підписи представників замовника), також ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж» подано на розгляд тендерному комітету дві додаткові угоди до договору №33 від 14.12.2016 з порушенням чинного законодавства, оскільки вони містять один і той самий номер 2 і один із них неналежно оформлений, оскільки не містить відомостей щодо якого договору така додаткова угода укладена.

Крім того, ПП «Либідь» апелювало до того, що у таблиці про наявність обладнання і матеріально-технічної бази немає жодних машин і механізмів власних чи орендованих, а у поданій договірній ціні на реконструкцію елементів благоустрою міського парку в м. Жовква» коригування (ДК 021:2015: 45454000-4 Реконструкція) ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж» вказує витрати про вартість будівельних машин і механізмів, які необхідні для виконання робіт, а також в підсумковій відомості ресурсів вказує, що будівельні машини і механізми орендовані, що не підтверджено відповідними документами.

Натомість у Жовківській міській раді вирішили, що претензії учасника тендеру безпідставні і зокрема відповіли на претензії так: «Замовником не було встановлено у тендерній документації вимоги до учасників по наявності у них безпосередньо машин і механізмів, була встановлена вимога про надання довідки, у якій вказано інформацію про «обладнання». Відповідна довідка була надана учасником у складі його тендерної пропозиції. У цій довідці учасник зазначає потрібне обладнання на свій розсуд».

Нагадаємо, що згідно з технічним завданням, підрядник має, зокрема, провести озеленення, висадивши 34 клени, 670 метрів живої огорожі, 2680 саджанців самшиту і засіявши понад 7 тисяч кв м партерних, мавританських і звичайних газонів. Другий розділ технічного завдання стосується огорожі – фундаменти, стовпці, ланцюги, фарбування тощо. Третій – колон. І нарешті – монтаж устаткування, а саме: 26 лавок, 12 урн для сміття, 17 ліхтарів, 2 бра, 36 ламп.

Додамо, що усі ці роботи були передбачені у попередньому тендері, який ще 2016 року виграла та ж сама фірма «Група Компаній Енергомонтаж».  Виконавець протягом двох років з міської скарбниці Жовкви отримав майже два мільйони. А 2018-го «Група Компаній Енергомонтаж» звернулася до Жовківської міської ради з клопотанням про перерахунок кошторису у зв’язку з подорожчанням будівельних матеріалів тощо.

І останнє – «Група Компаній Енергомонтаж» навіть не завершила ті роботи, які зазначені в актах виконаних. У парку досі стоїть не викладена бруківка. А викладені бруківкою алеї подекуди почали руйнуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: