Як виглядають нові гуртожитки для військових-контрактників на Львівщині (фото)

5FC87B43-3B38-4B05-8FC9-2DBE9D4AE86E

Сьогодні у Старичах на Львівщині презентують нові гуртожитки для військових-контрактників. Інспектувати будівництво має президент Петро Порошенко.

Нові гуртожитки будують за національною програмою Міноборони. У Старичах на Яворівщині має з’явитися 8 гуртожитків на близько 2 тисячі осіб.

Як розповів ІА Дивись.info речник регіонального медіацентру Міністерства оборони Олександр Поронюк, у частину будівель контрактники заселяться вже цього року. За його словами, новорічні свята у нових умовах святкуватимуть близько 600 контрактників.

Це ті військові, які будуть переселені до гуртожитків із казарм. «Умови кардинально відрізняються від тих, що були. Раніше було по 10-15 чоловік і, самі розумієте, чим більше людей, тим менше свого особистого. – додав Поронюк. – І ці умови стимулюватимуть мешканців оцих квартир самих більш бережно відноситися до цього житла».

Як показали журналістам, кімнати у гуртожитках розраховані на чотирьох осіб, у будівлях є автономне опалення, спільні кухні, пральні, санвузли тощо. Кожен гуртожиток розрахований на 120 осіб.

«Гуртожитки по всій країні будуються для солдат і старших солдат, - розповів радник президента Юрій Бірюков. – По всій країні буде 184 будівлі. Тут є 8 гуртожитків, 4 будуть здані приблизно в листопаді, 2 – у грудні і ще дві будівлі перейдуть на наступний рік. Середня вартість такої будівлі – близько 15 мільйонів гривень».

Як додав Олександр Поронюк, усі гуртожитки в різних куточках країни будуються за уніфікованим проектом з використанням сучасних норм будівництва. «Безперечно, це піщинка, бо якщо врахувати, що українська армія – це 250 тисяч особового складу, - додає речник МОУ. - Українська армія має бути укомплектована у переважній більшості військовослужбовцями контрактної служби, тому держава, збройні сили зокрема, мають пропонувати відповідні умови. І чим більше буде таких  пропозицій буде подавати командування військової частини, тим якісніший особовий склад буде йти у збройні сили».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: